Gündem Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi!

Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi!

03.06.2021 - 22:09 | Son Güncellenme:

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin gri kategoride arananlar listesinde olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş, iki jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı 2 personelimizin tedavilerine devam edilmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır." Şehit olan güvenlik korucusu için taziye mesajları peş peşe geldi.

Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün Tatvan ilçesine bağlı Anadere köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı saldırı sonrası kaçan teröristleri tespit etmek, yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla "Eren-11 Şehit Jandarma Teğmen Baki KOÇAK 2021/1" operasyonu başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İcra edilen operasyon sonucunda, Kuşluca, Karaçalı ve Çavuşlar köyleri kırsalında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tespit edilmiş, hedef ateş altına alınmıştır. Temas sonucunda biri gri kategoride arananlar listesinde olan 3 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş, iki jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı 2 personelimizin tedavilerine devam edilmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır."

Operasyonda PKK'lı teröristlere ait silah, mühimmat ve plastik patlayıcı bulunduğu kaydedilen açıklamada, ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

"Operasyonda, M-16 piyade tüfeği, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, Glock marka tabanca, roketatar mühimmatı, 4 el bombası, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 8 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 tabanca şarjörü, 120 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 158 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 26 adet 9 mm tabanca fişeği, 400 gr C-4 plastik patlayıcı, 5 fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Haberin Devamı

Valilik açıklamasında, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, il genelinde operasyonlarını artırarak terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.

Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

TAZİYE MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından "Bitlis Tatvan kırsalındaki Eren-11 operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen güvenlik korucumuza ve Hatay'da askeri TIR'ın kaza yapması sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" diyerek taziye mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yayımladığı taziye mesajında "Bitlis Tatvan'da gerçekleştirilen Eren-11 Operasyonu esnasında yaşanan çatışmada şehit düşen Güvenlik Korucusu Cahit Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Şehidimiz Cahit Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diyerek taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından paylaştığı mesajında "Bitlis Tatvan kırsalındaki Eren-11 operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen güvenlik korucumuz Cahit Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dilerim. Şehidimizin mekânı cennet, milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, taziye mesajında "Eren-11 Operasyonu'nda, Bitlisde operasyon faaliyeti esnasında çıkan çatışmada şehit olan Güvenlik Korucumuz Cahit Çelik'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın tez zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Eren-11 Operasyonu'nda Bitlis'te çıkan çatışmada şehit olan Güvenlik Korucumuz Cahit Çelik'e ve Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde üzücü bir kaza sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" diyerek taziye mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

'MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN'

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Eren-11 Operasyonları kapsamında Bitlis-Tatvan kırsalında gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen kahraman güvenlik korucumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.