Gündem Gri listedeki terörist Kamile Kayır yakalandı

Gri listedeki terörist Kamile Kayır yakalandı

20.06.2019 - 11:53 | Son Güncellenme:

İstanbul’da düzenlenen operasyonda gri listede aranan 300 bin TL ödülle aranan Derya kod adlı DHKP-C'li terörist Kamile Kayır ile avukatlar Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede, Ebru Timtik, Özkan Aslan ve Gülser Sarıgül gözaltına alındı

Gri listedeki terörist Kamile Kayır yakalandı

DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu, aranan örgüt avukatıyla birlikte dehlizde yakalandı

Haberin Devamı

İstanbul'da yasadışı sol terör örgütü DHKP-C’ye yakınlığıyla bilinen Halkın Hukuk Bürosuna düzenlenen operasyonda, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alıp 300 bin TL ödülle aranan, örgütün sözde Türkiye Merkez Komitesi sorumlusu Derya kod adlı Kamile Kayır yakalanarak gözaltına alındı. Örgütsel faaliyetler kapsamında, hakkında arama kararı bulunan bir avukatı yakalamak için basılan büroda, Kayır’ı aranan avukatla birlikte bir dehliz içerisinde saklanırken yakalayıp gözaltına alan polis büroda bulunan 3’ü Avukat 5 şahısı da yardım yataklık suçlamasıyla gözaltına alıp emniyete götürdü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, 7 ayrı örgütsel faaliyet ve değişik suçlardan aranan Avukat Ebru Timtik’in örgütün legal hukuk bürosu olarak bilinen Kağıthane Çağlayan’daki Halkın Hukuk Bürosu’nda saklandığını tespit edince savcılık kararıyla dün gece operasyon kararı aldı.

Haberin Devamı

Adreste, geçtiğimiz hafta örgütün yayın organı Yürüyüş dergisine yapılan baskında olduğu gibi aranan başka şahıslarında bulunabileceğini ve direnişin olabileceğini değerlendiren TEM ekipleri, çevre güvenliği alıp helikopter desteğinde, Özel Harekat ekipleriyle birlikte adrese gece sabaha karşı baskın düzenledi.

Gece saat 03.00 sıralarında yapılan baskında, makasla kapısı kesilerek girilen adreste bulunan 3 avukat, bir sekreter ve bir büro çalışanını etkisiz hale getirip, büroda arama ve inceleme yapan ekipler, büronun salon kısmında bulunan bir kalorifer peteğinin arkasının bölme olarak kullanıldığını tespit etti.

Özel bir cihaz yardımıyla tespit edilen bölmenin kapağını açan ekipler, açılan kapağın arkasının bir dehlize açıldığını görüp dehlize girdi. Dehlizde yaptığı aramada 2 bayanı saklanırken bulup çıkaran ekipler, yaptıkları kimlik ve parmak izi incelemesinde, kadınlardan birisinin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan, aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alıp 500 bin lira ödülle aranan terör örgütü DHKP-C Türkiye Merkez Komitesi sorumlusu Derya kod isimli Kamile Kayır olduğunu, diğerinin ise başta örgütsel faaliyetler olmak üzer 7 ayrı değişik suçtandan hakkında arama kararı bulunan Avukat Ebru Timtik olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Gri listedeki terörist Kamile Kayır yakalandı

Geçtiğimiz Şubat ayında yine İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alınan Caferi Sadık’ın ardından örgütün sözde Türkiye Merkez Komitesi Sorumluluğuna getirilen Kamile Kayır ve Avukat Ebru Timtik ile birlikte büroda bulunan avukatlar Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede büro çalışanı Özkan Aslan ve büro sekreteri Gülser Sarıgül isimli şahısları aranan şahısları saklama ve yardım yataklık yapma suçlarından gözaltına alıp emniyete götüren TEM ekipleri, büroda yaptığı arama ve incelemede ise çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemeye incelemek üzere el koydu. Emniyete götürülen, birisi örgüt yöneticisi, 4’ü avukat 7 şahıs sorguya alındı.

İstanbul TEM ekipleri, geçtiğimiz Cuma günü örgütün yayın organı olarak bilinen Sultangazi’deki Yürüyüş dergisinin merkezine düzenlediği operasyonda da, yine İçişleri Bakanlığı tarafından en çok aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan Ali Aracı isimli DHKP-C mensubuyla birlikte, örgütsel faaliyetlerden aranan 3 şahısı yakalayıp gözaltına almış, önceki gün mahkemeye sevke edilen 4 şahısta tutuklanıp cezaevine konmuştu.

Haberin Devamı