Gündem GSS prim borcunuzu internet üzerinden öğrenin!

GSS prim borcunuzu internet üzerinden öğrenin!

17.05.2016 - 09:26 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi artık çok daha kolay. GSS borç sorgulama işlemi internet üzerinden yapılır. GSS borç sorgulama işlemleri devlete ait resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

GSS prim borcunuzu internet üzerinden öğrenin

Ülkemizde yaşamını sürdüren her vatandaş bir Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir sigorta kurumuna bağlı olarak hizmet almaktadır. Çünkü sosyal açıdan güvencemizi sağlayan bu sosyal güvenlik kurumları vatandaşlara çeşitli yönlerde hizmet verir. Bunun için vatandaşlar iş hayatına başlar başlamaz hemen ilk olarak bir sosyal güvencesini sağlayacak olan kurumlara yazılırlar. Ancak şöyle ki vatandaşlar bu işlemlerini yapabilmeleri için öncelikle çalıştığı işin belirli bir kurumuna müracaat etmeleri gerekir. Çok sayıda meslek sahibi olan vatandaşların kullanmış olduğu bu sosyal güvenlik kurumları sayesinde bizler sağlık, sosyal alanda hizmetler alırız. Bunun için sosyal güvencemizi sağlamak önemlidir. Ancak ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı çalışamayan ve ya iş sahibi olamayan vatandaşların sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle bizler hem çalışmayıp hem de sağlık kurumlarına sağlanan avantajlardan yararlanmamak söz konusu değildir. Yani herkes sosyal güvencesini sağlayabilir yapılan işlemlerden ve de fırsatlardan yararlanabilir. Bu nedenle devletimiz çalışamayan, belirli sebeplerden dolayı işi olmayan vatandaşlara da bir sosyal güvenlik kurumu açmıştır. Çünkü herkesin emekli olmaya ve de sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına hakkı vardır.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık güvencelerimiz sayesinde hastanelerde muayene olabilir, belli bir yaşa geldiğimizde kurum tarafından emeklilik hakkında sahip olabiliriz. Bu nedenle bu sağlık kurumlarının hayatımızda ki yeri ve de önemi oldukça büyüktür. Devletimiz tarafından kurulan bu sağlık güvencesini sağlayan kuruma GSS adı verilmektedir. GSS bünyesince hizmet alan çok sayıda vatandaş vardır. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizler GSS kurumunun sağlamış olduğu avantajlardan faydalanabilmek için prim ücretlerimizin tamamını ödememiz gerekir. GSS prim ücreti elbette ki diğer kurumların ücretleri kadar çok fazla değildir. Bu nedenle GSS kurumuna bağlı olarak hizmet almanız daha da kolaylaşmış olur. GSS kurumuna bağlı olduktan sonra vatandaşlık hali olarak bu kuruma olan ödememizi geciktirebiliriz. Yani bizlerin GSS borcu olabilir. GSS borç sorgulama işlemini yaparak toplam borcumu öğrenmek isteyebiliriz. Bunun için de illa ki Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmemiz gerekir. Ancak onca işimizin arasında bu kuruma giderek gerçekleştirmek yerine daha kolay bir şekilde internetti kullanarak GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. E-Devlet adı verilen online işlem merkezine giriş yaparak bizler GSS borç sorgulama işlemini hem de kolay bir şekilde hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Postaneye giderek 2 TL ücreti ile beraber bizler e-Devlet sistemine giriş yapmak için kullanılan e-Devlet şifresini kullanabiliriz. T.C. kimlik numaranız ve de e-Devlet şifresi ile bizler bu sisteme giriş yapabiliriz. E-Devlet ana sayfasına giriş yaptıktan sonra hizmetler kısmından GSS borç sorgulama alanına tıklayınız. GSS borç sorgulama sayfası karşınıza çıktığından gerekli bilgileri sisteme girdiğiniz takdir de GSS borç sorgulamanızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini yapmak işte bu kadar kolay ve de basittir