Gündem GTÜ & Fujitsu iş birliği

GTÜ & Fujitsu iş birliği

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) Fujitsu Türkiye ile hayata geçirdiği “Üniversite Sanayii İş birliği Laboratuvarı” açıldı.

GTÜ & Fujitsu iş birliği

IBTECH-Finansbank tarafından desteklenen laboratuvar, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunuldu. Laboratuvarın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen GTÜ Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Üniversite Sanayi İşbirliği Laboratuvarı ile hem bölgesel hem de ulusal firmaların lisans ve yüksek lisans öğrencilerini sponsorluklarla destekleyeceğini ve öğrencilerin firmalarla projeler geliştirerek bitirme tezlerini tamamlayacaklarını dile getirdi. Aslan, kuluçka merkezi olarak çalışacak laboratuvarda öğrencilerin tasarladıkları projeleri de geliştirebileceklerine dikkat çekerek, laboratuvarın çok iyi fikirlerin hayata geçmesine vesile olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Aslan, aynı zamanda kuluçka merkezi olarak çalışacak laboratuvarda öğrencilerin tasarladıkları projeleri de geliştirebileceklerine dikkat çekerek, laboratuvarın çok iyi fikirlerin hayata geçmesine vesile olacağını belirtti. Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır ise “Bu laboratuvarı, sanayi üniversite iş birliğini destekleyerek öğrencilerin kullanımına açtık. Amacımız mümkün olduğunca yerli ve milli ürünleri artırmak, fikri mülkiyet haklarının Türk şirketlerine ait olmasını sağlamaktır. Böylelikle hep arzu ettiğimiz yüksek katma değerli teknolojilerin ülkemizde oluşturulmasıdır. İnşallah burada gerçekten arzu ettiğimiz, bize yaraşır dijital dönüşümlerde Türkiye’nin önünü açacak çok önemli projelere imza atarız” dedi.