Gündem Gül, YÖK’e uydu

Gül, YÖK’e uydu

05.02.2010 - 00:58 | Son Güncellenme:

Köşk, YÖK’ün üniversitelerdeki seçimlerde alt sıralarda yer almalarına rağmen listede birinci sıraya koyduğu isimleri rektör olarak atadı...

Gül, YÖK’e uydu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Hayri Coşkun’u Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörlüğüne, Maliye Bakanlığı’nda görevli Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ı da Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne atadı. Coşkun ve Yıldız üniversitelerde türbanlı öğrencilerin eğitim görmelerini öngören bildiriye imza atmıştı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi seçimlerinde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Atilla Kılıç, YÖK tarafından üçüncü sıraya konulurken, oy dağılımında ikinci olan Coşkun’a ilk sırada yer verilmişti.
Coşkun’un hakkında profesörlüğe atanmasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle YÖK tarafından yapılan soruşturması devam ediyor.

Vakıf tepki göstermişti
Coşkun’un ilk sırada yer almasına üniversiteyi yıllardır destekleyen İzzet Baysal Vakfı da tepki göstermişti. Vakıf Başkanı Ahmet Baysal, Gül’e mektup yazarak, en yüksek oyu alan adayı atamasını istemişti. Kırıkkale Üniversitesi seçimlerinde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak da ikinci sıraya konulmuş, ilk sıraya seçimlerde ikinci olan Yıldız alınmıştı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılan rektör adayı seçimlerinde mevcut Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç 171, Prof. Dr. Hayri Coşkun 129, Prof. Dr. Ekrem Gürel 48, Prof. Dr. Cihangir Uyan 25, Prof. Dr. Cavit Çöl 11 ve Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa 11 oy aldı.
Kırıkkale Üniversitesi’ndeki seçimlerde ise mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak 167, Prof. Dr. Ekrem Yıldız 126, Prof. Dr. Halil Başar 49 oy, Prof. Dr. İlhan Kocaarslan 17, Prof. Dr. Ertan Batislam 4, Prof. Dr. Serdar Günaydın 2 oy almıştı. YÖK ise, Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğü için Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Prof. Dr. Halil Başar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü için ise Prof. Dr. Hayri Coşkun, Prof. Dr. Ekrem Gürel ve Prof. Dr. Atilla Kılıç’ın isimlerini Cumhurbaşkanlığı’na göndermişti.

İddiaları yanıtlayacak
Prof. Atilla Kılıç, konuşacak durumda olmadığını belirterek, daha sonra açıklama yapacağını söyledi. Prof. Hayri Coşkun ise, “Bolumuza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. İyi bir çalışma dönemi geçireceğimizden şüphemiz yok” dedi. Coşkun hakkındaki soruşturmayla ilgili olarak ise, “Hakkımda çıkan haberler ve soruşturma ile ilgili olarak da detaylı açıklama yapacağım” diye konuştu.