Gündem Güle güle Sefa abi

Güle güle Sefa abi

25.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk basınının usta foto muhabiri Sefa Özkaya, 55 yaşında yaşamını yitirdi. Özkaya’nın acı kaybı basın camiasında büyük üzüntü yarattı...

Güle güle Sefa abi

Yaşıtlarının “güzel kalpli Sefa’sı”, genç meslektaşlarının “Sefa abisi”, gazeteciliğe 29 yıl emek veren foto muhabiri Sefa Özkaya bir süredir tedavi gördüğü İzmir’deki hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Hürriyet gazetesinden 2016 yılında emekli olarak ayrılan Özkaya, İzmir Dikili’ye yerleşmişti. Bir süre önce pankreas kanserine yakalanan 55 yaşındaki Özkaya özel bir hastanede tedavi görüyordu.

 Özkaya’nın cenazesi dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Dikili Mezarlığı’nda toprağa verildi.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, üyeleri olan Özkaya için yayınladıkları mesajda, “Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Özkaya’nın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

Çok eksildik...

Özkaya’ya meslektaşları duygulu mesajlarla veda etti:

Nuray Özger: 1992’de AA’da tanıştığım, her zaman dostum dediğim güzel insan.  Ahh be Cefi.

Haberin Devamı

Elif Akkuş: Mesleki geçmişin en güzel, en keyif aldığımız karelerinde anılarında sen de varsın abi...

Pınar Aktaş: Bilerek kimseyi incitmediğine emin olduğum, tanıdığım en güzel yürekli insanlardan biriydi. Canım Sefa, nur içinde uyu...

Mustafa Küçük: O iyi bir gazeteci, iyi bir arkadaş, iyi bir oğul, iyi bir dayı, iyi bir sporsever, tam bir Olimpos hastası ve Charlize Theron hayranı... Kedilerin en yakın arkadaşı... Ayaklı kütüphanemiz, Sefa’mızdı...

Özgür Hasan Altuncu: Ah güzel abim. Kenan Evren’den bu yana tüm Cumhurbaşkanlarını takip etmiş tek isimdin. Hatıraların bizimle yaşayacak..”

Can Ertuna: Bizim kuşağın İstanbul’da sokaktaki haber takibinde ‘abi’siydi Sefa Özkaya. Genç muhabirlere yol göstermede cömert, hep disiplinli bir örnek. ”

Ahmet Yeşiltepe: Onunla haber takibi bir meslek keyfiydi. Hatırası bakidir.

Berk Özkan: Bizim için hem öğretmen hem abi olan Sefa abimizi kaybettik.

Özkaya kimdir?

Bilecik’te 1966 yılında doğan Özkaya, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nu bitirdi. Mesleğe 1988’de Millet gazetesinde başladı. Uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. Anadolu Ajansı ve Doğuş Ekonomi dergisinin ardından Hürriyet gazetesinde mesleği sürdürdü. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.