Gündem ‘Gülen’in köpeğiyim’ diyen prof’a 7.5 yıl

‘Gülen’in köpeğiyim’ diyen prof’a 7.5 yıl

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’da, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen’e bağlılığını göstermek için, “Ben Fetullah Gülen’in köpeğiyim” dediği iddia edilen, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Sabri Çolak, 7 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi.

‘Gülen’in köpeğiyim’ diyen prof’a 7.5 yıl

Karar duruşmasına tutuklu bulunduğu Van’dan SEGBİS aracılığıyla bağlanan Çolak, savunmasında, devletine, milletine ve her şeyini temsil eden bayrağına hiçbir zaman yanlış düşünmediğini ileri sürdü. İddianamede üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Çolak, “Örgüt üyesi ya da yöneticisi değilim, kimseye emir vermedim, kimseden de emir almadım. 21 aydır tutukluyum, hain darbe girişimini yapanların da yaptıranların da Allah belasını versin.” dedi.

Yemekleri mahrem imam yapıyormuş

FETÖ’nün darbe girişimini planladığı Ankara Çayyolu’ndaki villada yapılan toplantılara katılan itirafçı “Şapka” kod adlı gizli tanık eski Albay Hakan Bıyık, “Villada yemek yapan, evin işlerinden sorumlu olan, at kuyruklu saçlı, gözlüklü, ince yapılı şahıs, Harun Biniş isimli kişidir” dedi. Biniş’in FETÖ’nün sivil imamı olduğu ortaya çıkmıştı.

‘Şapka’ anlatıyor

Darbe girişiminden sonra itirafçı olan ve gizli tanık “Şapka” kod adıyla ifade veren eski Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı kurmay başkan vekili Albay Bıyık, Akıncı Üssü davasının sivil sanıkları Harun Biniş ve Nurettin Oruç ile ilgili beyanlarını, yargılandığı İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Bıyık, darbe toplantısının yapıldığı Ankara Çayyolu’ndaki villada “Hakan” kod adıyla tanıdığı kişiyi sözde yurtta sulh konseyi üyelerinden eski Tuğgeneral Ali Osman Gürcan ile birlikte gördüğünü anlattı. Kendisinin “Hakan” kod adlı kişi ile irtibatına da değinen Bıyık, “Hakan kod isimli sivil imamın Nurettin Oruç olduğunu ve jandarma sivil imamı olduğunu beyan ediyorum” ifadelerini kullandı. Oruç, yargılandığı Akıncı Üssü davasında, 15 Temmuz’da Akıncı Üssü bölgesine gelmesinin sebebinin, “hayvan belgeseli çekmek” olduğunu iddia etmişti. ANKARA AA

5 bin 279 kez ByLock kullanmış

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Halit Kıvrıl, üçüncü kez hâkim karşısına çıktı. Firari savcı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetlerle ilgili, “soruşturmaya gerek yok” raporu veren ve ardından Yargıtay üyesi seçilen Kıvrıl, adına kayıtlı telefonda 5 bin 279 kez ByLock kullandığı suçlamasını kabul etmedi.

Bu bağlantıların bin 790’unun bir gecede yapıldığını anlatan Kıvrıl, tespitlerde IP numarasının sık sık değiştiğinin görüleceğini savundu. ByLock’a girdiği§ sürelerde aynı anda başka adreste baz sinyali verdiğinin tespit edildiğini de öne süren Kıvrıl, bu konuda bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi. ANKARA Milliyet