Gündem Gülen’in üç ‘tay’ talimatı

Gülen’in üç ‘tay’ talimatı

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Gülen’in üç ‘tay’ talimatı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, yargıyı ele geçirmek için sivil imamlara, “üç tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Buraları ya tamamen ele geçirmemiz lazım ya da bunlardan kurtulmamız lazım” talimatını verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen “sivil imam” Nesip Yılmaz, 30 yıl örgütte “genel sohbetçi” olarak görev yaptığını belirtti. Yılmaz, şunları anlattı:

“Örgüt liderinin yanında bulunduğumuzda devlet içinde yargı, emniyet, askeriye ve mülkiyenin önemli olduğunu belirtirdi. Bunlar önce hususi hizmet, sonraları mahrem yapı olarak isimlendirildi. Örgüt lideriyle bir görüşmemizde, ‘üç tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Ya oraları tamamen ele geçireceğiz, bizim olacak ya da bunlardan kurtulmamız lazım’ dedi. Bunu bizzat duydum.” nesip Yılmaz, “Selim” kod adlı Ahmet Çağlayan ve Samsun’daki kapatılan Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü “Faik” kod adlı Fatih Elçik’in, bir dönem yargının sivil imamlığını yaptığını öne sürdü. - ANKARA AA

Haberin Devamı

‘Altan’a referans oldum’

Darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan’ın yargılandığı davada eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, tanık olarak dinlendi.

Altan’ın Anayasa Mahkemesi üyesi seçilmesiyle ilgili süreci anlatan Kılıç, “Yüce Divan sıfatıyla sekiz bakan ve bir başbakan yargıladık. O yıllarda cezacı olmasından dolayı heyette raportör olarak yer aldı. Çalışkanlığı, liyakatı nedeniyle herkesin onayı vardı, ben de Cumhurbaşkanı nezdinde referans oldum ve ataması yapıldı” diye konuştu. Kılıç, “Altan’la ilgili isnatların çoğu ben emekli olduktan sonraki aşamaya dönük” dedi. l ANKARA Milliyet

31 ağır müebbet talebi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, 31 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmesini talep etti.

Yazarlar