GündemGÜLENCİ BASINDAN PROF. SAYLAN VE ÇYDD’YE AĞIR ELEŞTİRİ

GÜLENCİ BASINDAN PROF. SAYLAN VE ÇYDD’YE AĞIR ELEŞTİRİ

15.04.2009 - 01:11 | Son Güncellenme:

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen gazeteler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Türkan Saylan’ın evinin aranmasını ve ÇYDD yöneticilerinin gözaltına alınmalarını nasıl duyurdu?

GÜLENCİ BASINDAN PROF. SAYLAN VE ÇYDD’YE  AĞIR ELEŞTİRİ

Bu sorunun yanıtı ilginç bir tabloya işaret ediyor. Önce İngilizce yayımlanan Today’s Zaman gazetesi ile başlayalım. Bu gazete, Prof. Saylan ve ÇYDD’ye ağır suçlamalar yöneltti. Gazete, Prof. Saylan hakkında, “şüpheli ilişkileri bulunduğu ve anti demokratik faaliyetler yürüttüğü yolunda suçlamalar olduğunu” ileri sürerken, ÇYDD’nin de PKK’ya yardımcı olduğu iddiasını ortaya attı.
Today’s Zaman, İngilizce yayımlanması nedeniyle internet sitesi üzerinden dış dünyada Türkiye’yi izleyen akademik ve diplomatik çevrelere doğrudan seslenme imkânına sahip. Bu gazetenin yayınları bu nedenle dışarıda yankı yapabiliyor.

PKK’ya yardım iddiası
Dış dünya, bu gazete üzerinden dün ÇYDD’nin Kardelenler projesinin PKK’ya kadın militan toplamakla suçlandığını okumuş oldu. Türkiye’nin geri kalmış bölgelerinde kız çocuklarının eğitim imkânlarının geliştirilmesini amaçlayan söz konusu proje, bilindiği gibi Turkcell ile ÇYDD tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Gazete, ÇYDD’nin eski yöneticilerinden Asuman Özdemir’in derneği, siyasi olarak PKK’ya yardımcı olmakla suçladığını yazdı.
Gazete, “Türkan Saylan’ın ordunun yönetime müdahale etmeye davet edildiği Cumhuriyet mitinglerini organize eden önde gelen isimlerden biri olduğunu da” ileri sürdü. Ama Prof. Saylan’ın darbeye karşı çıktığı için İzmir mitinginde kürsüden konuşturulmadığını eklemeyi unuttu.
Today’s Zaman, ayrıca Saylan’ın “halka AKP’nin kapatılması için delil toplanmasında işbirliği yapılması çağrısında bulunduğunu” da öne sürdü. 

Zaman’da suçlamalar yok
Today’s Zaman tarafından ortaya atılan bu iddiaların bir bölümü, önceki akşam aynı cemaate yakınlığıyla bilinen Samanyolu TV kanalının haberlerinde de dile getirildi. Buna karşılık aynı cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi ise Türkan Saylan’la ilgili bu suçlamalara herhangi bir şekilde yer vermedi.
Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesi ise Saylan hakkında bir başka iddia ortaya attı. Bu gazete de, MİT’in misyonerlik faaliyetleri yürüttüğü gerekçesiyle Prof. Saylan hakkında rapor hazırladığını ileri sürdü.
Prof. Saylan, önümüzdeki günlerde mesaisinin bir bölümünü kemoterapinin yanı sıra bu iddialara yanıt vermekle geçirecek anlaşılan.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler