Gündem Güler’den ‘ziyaretli’ disiplin savunması

Güler’den ‘ziyaretli’ disiplin savunması

16.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, partisinin yerel seçimlerde cemaat ile işbirliği yaptığına ilişkin sözleri nedeniyle sevkedildiği Yüksek Disiplin Kurulu’nun önceki günkü toplantısına sunduğu yazılı savunmasında, partinin Bosna Hersek ve ABD ziyaretlerinde Gülen cemaatine yakın dernek ve oluşumlarla görüştüğüne işaret ettiği ortaya çıktı.

Güler’den ‘ziyaretli’ disiplin savunması


Güler, savunmasında, cemaat ile ittifak kanısına yol açan uygulamalar olduğunu belirtip, bunlara örnekler verdi. Bu örneklerden bazıları şöyle:

ABD gezileri
l 26-27 Nisan 2012 Bosna Ziyareti’nin Sema Eğitim Kurumları, Fidan Tour, Novo Vremya Gazetesi mihmandarlığı temelinde yapılması nasıl gerçekleşmiştir?
l Mart 2013 ve Aralık 2013’te gerçekleştirilen iki ayrı ABD ziyaretinde Turkic American Alliance; Rumi Forum; Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi (TCAE), Türk Amerikan İş Grubu (TABN), TUSKON adlı kuruluşlarla etkinlikler nasıl örgütlenmiştir?
l Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkışın cemaatle ittifak iddialarına yol açacağı üzerine siyasal bir değerlendirme yapılmış mıdır?