Gündem Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (22 - 28 Kasım 2021)

Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (22 - 28 Kasım 2021)

26.11.2021 - 17:53 | Son Güncellenme:

22 Kasım - 28 Kasım 2021 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...

Haftayı Kaçırma Bülteni 22-28 Kasım 2021 haftasında yine Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kaçıran okurlarımız için hazırlandı.

Haberin Devamı

Bu haftanın dikkat çeken konularından bazıları şöyle: 

- Birleşmiş Milletler 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi’ Un Women Ülke Direktörü Asya Varbanova, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama yaptı. Varbanova, ‘’Dünyada 15 Yaş üstü neredeyse üç kadından biri hayatları boyunca en az bir kere yakın partnerleri ya da partneri olmayan biri tarafından fiziksel ya da cinsel şiddete maruz bırakılıyor’’ dedi. Varbanova, şiddetin bildirilmesinin çok az olduğuna dikkat çekerek  ‘şiddete maruz bırakılan kadınların dünya genelinde sadece yüzde 40’ından daha azı raporlama ve şiddet önleme merkezlerinden yardım istiyor” dedi.

- Avrupa İlaç Ajansı, 5-11 yaş arası çocuklar için Pfizer'in koronavirüs aşısının güvenli olduğunu bildirdi. Avrupa İlaç Ajansı, Pfizer'in koronavirüs aşısının 5 ile 11 yaş arası çocuklarda kullanılmasına izin vererek, Avrupa'yı kasıp kavuran yeni bir enfeksiyon dalgasının ortasında kıtadaki milyonlarca ilkokul çocuğuna aşı yapılmasının önünü açtı.

Haberin Devamı

Gündem başlıkları ve haftanın etkinliklerinin tamamı her hafta Cuma günü YouTube kanalımızda yayında!