Gündem Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? İşte Güneş fırtınasının etkileri

Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? İşte Güneş fırtınasının etkileri

12.10.2021 - 10:08 | Son Güncellenme:

Güneş fırtınası Dünya'yı etkileyecek mi? Uzmanlar Güneş'te meydana gelen fırtınanın Dünya'ya olabilecek etkileri hakkında uyarılarda bulundu. Peki, Güneş fırtınası nedir, neleri etkiliyor?

Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak İşte Güneş fırtınasının etkileri

Güneş fırtınası 100 yıl civarı aralıklarla meydana geliyor. En sonuncusu 1921 yılında gerçekleşmişti. Olayın 11 Ekim 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

GÜNEŞ FIRTINASI NEDİR?

Carrington Olayı olarak da bilinen 1859 güneş fırtınası, 1859 da solar döngü güçlü bir jeomanyetik güneş fırtınasıdır. Bir solar alev veya koronal kütle ejeksiyonu, Dünya’nın manyetosferini vurdu ve şimdiye kadar bilinen, gözlemlenen ve kaydedilen en güçlü solar fırtınayı tetikledi.

GÜNEŞ FIRTINASI ETKİLERİ NELER?

Güneş fırtınası olarak bilinen olay, Güneş'teki olağan dışı patlamaların etkisiyle yüklü parçacıkların uzaya yayılmasıdır. Bu yüklü parçacıklar, elektronik cihazlarla etkileşime girdiklerinde çok ciddi hasarlara neden olabilirler. Olay nedeniyle elektronik eşyaların etkilenmesi söz konusu. 1859 yılında yaşanan olayda ise Güneş’te sayısız güneş lekeleri gözlemlendi.

Haberin Devamı

GÜNEŞ FIRTINASI NE ZAMAN OLACAK?

Beklenen Güneş fırtınasının 11 Ekim'den başlayarak 12 Ekim’e kadar sürmesi bekleniyor.