Geri Dön

Günün iftar menüsü ve yemek tarifleri

Ramazan ayının beşinci gününe gelindiği bu günde iftar menüsü en çok merak edilenlerin başında geliyor. Sofraların şenlendiği Ramazan ayında en kolay ve en lezzetli yemek hazırlamak isteyenler iftar menülerini internette araştırmaya başladı.

Günün iftar menüsü ve yemek tarifleri

Ramazan ayının başlaması ile beraber iftar menüleri en çok merak edilenler arasına girdi. Tüm gün boyunca aç ve susuz kalan bünyeler ağır yemekler tüketildiğinde yorgun düşebiliyor. Ayrıca ağır yemekler sağlık açısından da sorun yaratabiliyor. Bu nedenle iftar menüleri hafif yemeklerden oluşuyor.

Mercimek çorbası tarifi

Yaz ya da kış fark etmeden çorba içmek isteyenler için akla gelen ilk lezzet mercimek çorbası tarifi olabilir. Bu nedenle sizin için hazırladığımız mercimek çorbası tarifi ile efsaneler yaratabilirsiniz.

Günün iftar menüsü ve yemek tarifleri

İşte dillere destan tadıyla her zaman sofralarımıza taht kurmuş mercimek çorbası tarifi

Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı un
*1 patates
*Et suyu
*2 kaşık yağ
*Tuz
*Salça
*Baharat

Körili tavuklu makarna tarifi

Günün iftar menüsü ve yemek tarifleri


Malzemeler

1/2 paket penne makarna
1 kutu krema
4 Tavuk but (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı ince ince doğranmış mantar

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı

1- Makarnayı 5-6 dk kadar haşlayıp süzün – bu şekilde makarna biraz diri olacaktır İtalyanların deyimiyle “Al Dante”
2- Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağında tavukları 15 dakika kadar pişirin. Ardından mantarları sotelemeye başlayın. Mantarlar sularını bırakınca köriyi ilave edin
3- Köriyi koyduktan hemen sonra kremayı ekleyin ve 1-2 dk kremayı pişirin
4- Haşladığınız makarnaları bir tencereye koyup mantarlı harcı içine katın
5- Ocağın altını kısık ateşe getirip, harç ve makarnalar iyice karışana kadar 1-2 dk pişirmeye devam edin. Ardından ocağın altını kapatın
6- Makarnayı servis tabağına alın ve istediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırıp erimesini sağlayın ve servisinizi yapın

Yoğurtlu – sarımsaklı semizotu salatası tarifi


Hazırlaması sadece 3 dakika süren yoğurtlu salatası oldukça lezzetli.
Malzemeler
*Semizotu
*Sarımsak
*Süzme yoğurt
*Tuz

Yapılışı
Öncelikle semizotunu iyice temizleyin. Daha sonra küçük parçalara bölün. Bir kabın içinde yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırın ve semizotunun üzerine döküp iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine zeytinyağı dökebilirsiniz.

Sarımsaklı semizotu salatası
Yoğurtlusu kadar sarımsaklısı da lezzetli ve pratik…

Malzemeler
*Semizotu
*Limon
*Sarımsak
*Zeytinyağı
*Tuz

Yapılışı
Semizotunu iyi temizledikten sonra yine küçük parçalara ayırın. Bir kabın inde limon suyunu, tuz, yağı ve sarımsağı karıştırın. Tercihe göre limonu daha fazla yapabilirsiniz.Sosunuzu semizotunun üzerine dökün.

İstanbul'da dolunayİstanbul’da akşam saatlerinde beliren dolunayın, eşsiz güzelliği kendine hayran bıraktı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber