Gündem Gururumuz Kevser dünya şampiyonu

Gururumuz Kevser dünya şampiyonu

13.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ampute Milli Takımı’nın Türkiye’yi gururlandırarak dünya ikincisi olmasının ardından, bu kez 13 yaşındaki Fatima Kevser, adını altın harflerle tarihe yazdırdı.

Gururumuz Kevser dünya şampiyonu

Down sendromuyla doğan Fatima Kevser Dünya Para-Tekvando Yarışması Poomse kategorisinde dünya şampiyonu oldu. İstanbul Özel Başakşehir Petek Koleji öğrencisi Kevser sadece okulunu, ailesini ve arkadaşlarını değil tüm Türkiye’yi hem gururlandırdı hem duygulandırdı.

Haberin Devamı

Petek Koleji 7-A sınıfı öğrencisi Fatima Kevser Kıdeyş’in başarı öyküsü dört yıl öncesine dayanıyor. Küçük Kevser, 4 yıl önce beden eğitimi derslerinde tekvandoya büyük ilgi göstermeye başladı ve bu bölümü seçti. Okulda tekvando derslerine katılan ve sporu çok seven Kevser, kuşak sınavlarına katıldı ve büyük başarı elde etti. Kevser bir yandan derslerde arkadaşlarının çalışma sistemine uyum sağlarken diğer yandan da tekvandoyu ihmal etmedi. Hocalarının dikkatini çeken Kevser, onlarla sistemli bir çalışma yürütmeye başlayınca başarılar da birbirini kovaladı.

Gururumuz Kevser dünya şampiyonu
Milli davet

Kevser ocak ayındaki Para Tekvando Türkiye Poomse Şampiyonasında ikinci oldu. Ardından da şubat ayı içerisinde Para Tekvando Dünya Şampiyonası için Mili takıma davet edildi. Fatima Kevser, başarısını uluslararası alana da taşıdı ve 5-6 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Dünya Para-Tekvando Yarışması Poomse kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının desteklediği Kevser, bu branşta şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak adını tarihe yazdırmış oldu.