Gündem Güvenilmez olduğunu biliyorduk ama cazipti

Güvenilmez olduğunu biliyorduk ama cazipti

15.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuksuz yargılanan Fadıl Akgündüz’ün ‘devre mülk otel’ diye pazarladığı ‘Caprice Gold’a para yatıranlar Milliyet’e konuştu. Mağdurlar “Akgündüz’ün güvenilmez olduğunu biliyorduk ama proje çok cazipti” diyor...

Güvenilmez olduğunu biliyorduk ama cazipti

‘Nitelikli dolandırıcılık’tan cezaevindeyken tahliye edilen ve paravan şirketlerle mal varlığını kaçırdığı anlaşılan Fadıl Akgündüz’ün 2010 yılında ‘7 yıldızlı otel’ diyerek tanıttığı ve temel atma töreninde Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün, “Buradan yer satın almak caizdir. Önceden kira almanız da helaldir” dediği proje binlerce kişiyi mağdur etti. ‘Yatırımcıları dolandırdığı’ iddiasıyla 2015 yılında cezaevine giren ancak 1.5 yılda tahliye edilen Fadıl Akgündüz’ün üzerinde herhangi bir mal varlığının bulunmadığı da geçtiğimiz günlerde İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunulan yeni bilirkişi raporuyla ortaya çıktı. 2 bin 442 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Fadıl Akgündüz’ün Bayrampaşa’daki otel projesini ablası, eniştesi ve yeğeni üstüne kurduğu şirket yoluyla yürüttüğü, ardından da bu şirketin kurulan başka bir şirkete devredildiği anlaşıldı. Tüm bu şüpheli işlemler, soruşturmalar ve suç duyurularından geriye yine binlerce mağdur kaldı.
‘Şartları oldukça makuldü’
Mağdurlardan biri de Bayrampaşa’daki Caprice Gold’a 330 bin TL yatırım yaptığını söyleyen Mehmet Esen. “Benim projeden haberim yoktu. 2013 yılının ocak ayında eşimle işleyen bir oteline tatile gittik. Orada da Bayrampaşa’daki otelin satışı yapılıyordu. O sıralar bende yatırım yapmak istiyordum. Şartları oldukça makuldü” diyen Esen, projeden 6 ayrı pay almış. Faizlerle birlikte 400 bin TL ödediğini belirten Esen şunları söyledi: “Beni tek düşündüren Fadıl Akgündüz’ün geçmişiydi. Ancak satışı yapan kişiler hükümetin projeyi desteklediğini söyledi. ‘Fadıl Akgündüz’ün önünü FETÖ kesmeye çalışıyor. Bunlara itibar etmeyin’ dediler. Ben de inandım. Bu adam binlerce kişiyi mağdur etti. Burası tamamlanmadan bu kişilerin mağduriyeti bitmeyecek. Devletin bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz.”
Akgündüz projesine 10 bin TL yatıran Murat Gökçegüz, “Didim’e gittiğimizde projeyi gördük. Aslında Akgündüz’ün de güvenilmez bir kişi olduğunu biliyorduk ancak çok cazip geldi. 3 yıl kira almama şartıyla bu yatırımı yapmıştım. Hatta o projeye ilk yatırım yapanlardanım. Proje hayata geçse çok kârlı olacaktı ancak şimdi herkes mağdur” diye konuştu.
Hırsızlara karşı güvenlik var
Bayrampaşa’daki Caprice Gold’un inşaat alanında sadece güvenlik görevlileri ve bekçi köpeği bulunuyor. Yaklaşık 2 senedir inşaatın ilerlemediğini kaydeden güvenlik görevlisi, “Uzun zamandır hiçbir hareketlilik yok. Biz de burada hırsızlık olayları yaşanmaması için bulunuyoruz” dedi. Bayrampaşa’da bulunan inşaatla ilgili konuşan Bayrampaşa Belediyesinden bir yetkili de, uzun zamandır inşaatın durduğunu ve belediyenin bu konuda bir tasarrufunun olamayacağını ifade ederek; “Burada yapılması en muhtemel şey kayyum atanması” şeklinde konuştu.

‘Tedbir kararı çıkarılmadı’

Mağdurların yaklaşık 500’ünün avukatlığını üstlenen Kadir Buz, gelinen noktayı Milliyet’e şöyle anlattı: “Akgündüz planlayarak şirketlerinin içini boşalttı. Biz dava başlamadan bunları ifade ettik. Ama tedbir kararı çıkmadı maalesef. Şu anda geldiğimiz noktada maalesef alacak davası açan kişilerin neredeyse hiçbiri tahsilat yapamadı. Çünkü organize kurulan şirketlere devredildi Caprice Gold’un tüm varlıkları. Fadıl Akgündüz’ün önünde iki yol var. Ya insan mağduriyetini giderecek ya da çok ciddi bir ceza alarak ömrünün sonuna kadar ceza evinde kalacak. Fadıl Akgündüz’ün bu şirketlerin hiçbirinde ismi olamamasına rağmen önce tutuklu şimdi de tutuksuz yargılanıyor. Ama bütün projelerin yüzü olduğu için ciddi bir cezayla karşı karşıya. Mücadelemiz devam ediyor.”

Haberin Devamı