Gündem Güvercin kafesi içinde bir PKK’lı

Güvercin kafesi içinde bir PKK’lı

28.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 yıldan beri aranan PKK’lı Çanakkale’de oğlunun evindeki güvercin kulübesindeki bölmede yakalanarak, gözaltına alındı

Güvercin kafesi içinde bir PKK’lı

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda dün 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 18 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. PKK üyesi olduğu iddiasıyla 20 yıldır aranan A.A, Çanakkale’nin Biga ilçesinde oğlunun evindeki güvercin kulübesindeki bölmede yakalanarak, gözaltına alındı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Van, Muş ve Ağrı’nın Patnos ilçesindeki bazı mahkemelerce hakkında yakalama kararı verilen A.A’nın (61), Biga’da oğlu M.A’nın evinde yaşadığını belirledi. M.A’nın evine düzenlenen operasyonda, çatı katındaki güvercin kulübesinde yapılan bölmede gizlenen A.A. gözaltına alındı. PKK üyesi olduğu iddiasıyla 1995’ten bu yana aranan A.A’nın, bu süreçte Biga’da yaşadığı öğrenildi. Yurdun çeşitli bölgelerindeki terör olayları ve operasyonlar ise şöyle:

Haberin Devamı


3 muhtar gözaltında

- Erzurum’da düzenlenen iki ayrı operasyonda, PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 3’ü köy muhtarı 10 kişi tutuklandı.

- Mersin, Erdemli’de jandarmanın PKK’ya yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı, 6 kişi ise aranıyor.

- Ağrı ve İzmir’de PKK ve KCK adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle aralarında DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı’nın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı, 7 kişi “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklandı.

- Elazığ merkezli Arıcak, Alacakaya, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde, PKK ve KCK’ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Üçocak Belde Başkanı Yılmaz Balet’in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

- Şanlıurfa’da, 20 Temmuz’dan beri PKK’ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 271 kişi’den 103’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Adana’da, PKK ve KCK’ya düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

- Hakkari’de, PKK’lılar tarafından yoldaki menfeze yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu çevredeki bazı evlerin camları kırılırken, yolda 2 metre derinliğinde çukur oluştu.