Gündem Güzellik kraliçesi sokakta öldürüldü

Güzellik kraliçesi sokakta öldürüldü

21.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Venezuela’da bir haftadan beri devam eden hükümet karşıtı gösterilerde 22 yaşındaki güzellik kraliçesi başından vurularak hayatını kaybetti.

Güzellik kraliçesi sokakta öldürüldü

Latin Amerika ülkesi Venezuela’da yüksek enflasyon, suç oranı ve bazı tüketim maddelerinin kıtlığı ile geçen hafta başlayan hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı 6’la ulaşırken, sokak çatışmalarındaki son kurban güzellik kraliçesi oldu.
Geçen yıl Carabbo eyaletinde Turizm Güzeli seçilen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Genesis Carmona, sokakta yürürken hükümet yanlısı bir eylemcinin protestoculara açtığı ateş sırasında başından vuruldu.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan güzellik kraliçesi, ambulsans gelmeyince bir vatandaşın kucağında motorsikletle hastaneye yetiştirildi. Ancak Carmona, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hükümet: Eylemciler suçlu
Şok olan yakınları, “Mezuniyetine bir dönem kalmıştı. Bu kadar baskı altında öldürülmeden ne kadar yaşayabileceğiz” diye isyan etti. Hükümet ise kraliçenin ölümünde kentte kaosa neden olan eylemcileri sorumlu tuttu. Devlet televizyonu VTV de, bir çocuk annesi olan bir çalışanının, kalp krizi geçirdiğini, protestolar yüzünden hastaneye yetiştirilemeyerek öldüğünü öne sürdü.
Bu arada gösterileri organize eden ve hükümete darbe girişimi yapmak suçundan önceki gün gözaltına alınan muhalif lider Leopoldo Lopez dün mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme Lopez’in tutuklu yargılanmasına karar verdi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Ben demokrasiyle oynamıyorum. Faşist muhalefet darbe girişimi yapmak istiyor” iddiasında bulundu.