Gündem Hac kesin kayıtları ne zaman bitiyor? Hac kayıt ücreti nereye yatırılacak?

Hac kesin kayıtları ne zaman bitiyor? Hac kayıt ücreti nereye yatırılacak?

08.01.2019 - 08:59 | Son Güncellenme:

Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen binlerce hacı adayının belirlendiği kura çekimi sonrası hac kesin kayıtları da başladı. 2 Ocak'ta başlayan kayıtların ne zaman sona ereceğini merak eden hacı adayları kayıt ücretini de nereye yatıracakları sorusuna cevap arıyor. Peki hac kesin kayıtları hangi tarihte bitiyor?

Hac kesin kayıtları ne zaman bitiyor Hac kayıt ücreti nereye yatırılacak

2 Ocak itibariyle hacı adaylarının kesin kayıt işlemleri yapılmaya başlandı. Kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve kurayı kazanamayanlar için ek kontenjan açılacak.

Haberin Devamı

HAC KAYIT İŞLEMİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Hac kesin kayıt işlemleri 11 Ocak cuma günü sona erecek. bu tarihe kadar kayıt yaptırmayanlar kutsal toprakları ziyaret etme şansını kaybedecek.

Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi”ni www.hac.gov.tr adresinden 02 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14.00’den itibaren internet ortamından veya Müftülüklerden alabilecekler.

HAC KAYIT ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Tercih edilen hac konaklama türüne ait hac ücretinin tamamını kesin kayıt esnasında yatırabileceği gibi, %50’sini 11 Ocak 2019; kalan %50’sini de 22 Şubat 2019 tarihine kadar T.C. kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi ile Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım bankalarından birine yatırabilecektir.

Haberin Devamı

HAC ÜCRETİ PTT'YE YATIRILABİLİR Mİ?

Hac kesin kayıt için tahsilat işlemi ayrıca PTT şubelerinde de yapılabilecek.

HAC EK KONTENJANLARI

Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamasına göre kurayı kazanmasına rağmen kayıt işlemini gerçekleştirmeyen hacı adaylarının yerine 2007-2019'da kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız hacca götürülecek.