Gündem Hac yolculuğu başladı

Hac yolculuğu başladı

30.10.2008 - 10:10 | Son Güncellenme:

.

Hac yolculuğu başladı

Hac için ziyaretler bugün başladı. Bu yıl Türkiye’den yaklaşık 110 bin kişinin ziyaret edeceği kutsal topraklara ilk hacı kafilesi bu sabah uğurlandı. Suudi Arabistan Havayolları’na ait iki uçakla 450 hacı adayı Medine’ye uçtu.

İlk kafilede yer alan hacı adayları ile kendilerini uğurlamak için gelen akrabaları gece yarısından itibaren Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne akın ettiler. Kutsal toprakları ziyarete edecek olan hacı adaylarının bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Özellikle ilk defa hac’a gidecek olan bazı adaylar ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı. 34 yaşında ilk kez hac’a giden Eyüp Erez aldı hacı adayı üç oğlu, eşi,anne ve babası tarafından uğurlanırken çocuklarının uzun süre babalarına sarılarak, “Baba bizde gelmek istiyoruz. Ben de geleceğim" dedikleri görüldü. Babasını hac’a gönderen Doğuş Erez, çok sevinçli olduğunu, ve bir an önce babasını eve geri dönmesini istediğini söyledi.

DHA mikrofonuna konuşan bazı hacı adayları kutsal topraklara ayak bastıklarında bütün islam alemi için, şehitler ve askerler için dua edeceklerini ifade ettiler.