Gündem Hafıza kartından PKK’nın saldırı planları çıktı

Hafıza kartından PKK’nın saldırı planları çıktı

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muş’ta sahte kimlikle yakalanan M.Ç. adlı terör şüphelisinin üzerinde ele geçirilen hafıza kartında PKK’nın “Milli Eğitim müdürlüklerinin işgali” talimatı ve “camilerin boşaltılması” hedefinin bulunduğu dökümanlar ele geçirildi.

Hafıza kartından PKK’nın saldırı planları çıktı

34 sayfadan oluşan dökümanda terör örgütünün, anadilde eğitim için tepki olarak okullara gidilmemesini istediği ancak bunun gerçekleşmediği aktarıldı. Raporda, “Milli Eğitim müdürlüklerini geçici işgal etmek gerekir. Bunlar şimdiden planlanmalı. ‘Türkçe eğitim istemiyoruz, eğitim Kürtçe olsun artık.’ diyelim” ifadesine yer verildi. Raporda, “Bizim daha güçlü bir biçimde namaz kılanları oraya çekmemiz gerekiyor. Camileri boşaltma hedefini önümüze koymamız lazım. Ya da o camileri onlara bırakmamamız lazım” ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

Haberin Devamı

DTK faaliyetlerine de yer verilen rapor, DTK dava dosyalarına eklenmesi için ilgili mahkemelere gönderildi.

9 terör sığınağı imha edildi

- Tunceli’nin Aliboğazı kırsalında devam eden operasyonda 9 terör sığınağı imha edildi.

- Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde sosyal paylaşım hesaplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ve terör örgütü YPG/PKK propagandası yaptığı iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

- Kars’ın Kağızman ilçesindeki operasyonda, Mehmetçik’e hedef alan ve araziye tuzaklanan tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı ele geçirildi. DHA/ AA

Yazarlar