Gündem Hain pusuda şehit sayısı 6’ya yükseldi... Kanları yerde kalmadı

Hain pusuda şehit sayısı 6’ya yükseldi... Kanları yerde kalmadı

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıdan bir acı haber daha geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in de şehit olduğunu, şehit sayısının altıya çıktığını duyurdu.

Hain pusuda şehit sayısı 6’ya yükseldi... Kanları yerde kalmadı

Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada, “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 10 Ağustos 2023 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Katiller etkisiz

İkinci açıklamada da “İnlerini yıkıyor, her birinden tek tek hesap soruyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde Mehmetçiklerimizi şehit eden terör yuvalarını güçlü şekilde vurmaya devam ediyor. Aralarında 6 Mehmetçiğimizi şehit eden hain saldırının planlayıcısının da bulunduğu 4 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Sezer’in şehit olduğu haberi, Zonguldak’ın Kozlu ilçesi Topbaşı Mahallesi’nde yaşayan eşi Aleyna Sezer ile Merkez Mahallesi’ndeki anne babası Yasemin-Mehmet Emin Sezer çiftine askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Altı aylık bebeği bulunan şehit Sezer’in cenazesi, Zonguldak’ın Yahma Mahallesi’nde toprağa verilecek. 

Haberin Devamı

Şehit polis babasının yanına defnedilecek

Pençe-Kilit’te taciz ateşi sonucu şehit olan askerler bugün uğurlanacak. Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), 2012’de görev başında kalp krizi geçirip şehit olan polis babası Kadir Altınbaş’ın yanına defnedilecek. Şehidin aile yakınlarından Davut Yalım, “Babasını kaybedince hep kendi başına ayakta kalmaya çalıştı. En sonunda da askeri okulu kazanmıştı” dedi.

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) arkadaşları tarafından sosyal medyada paylaşılan son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde silah arkadaşlarıyla birlikte çıkacakları yeni bir operasyonun hazırlıklarını yaptıkları anlar yer alan şehit askerin oldukça mutlu olduğu görüldü.