Gündem Hain saldırı sonrasında hayat normale dönüyor

Hain saldırı sonrasında hayat normale dönüyor

30.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı normal yaşamına dönmeye başladı. Deliller toplandı, onarımlar yapıldı, yolcular havaalanına döndü. Alana ilk inen, THY uçakları oldu

Hain saldırı sonrasında hayat normale dönüyor

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısından yaklaşık 5 saat sonra, terminallerdeki işleyiş normale döndü. Havaalanına ilk inen uçaklar THY’nin Taipei, Manila ve Seul uçakları oldu.

Havalimanında patlamanın ardından olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması dün sabah saatlerinde tamamlandı. Ekipler, saldırının gerçekleştirildiği alanları inceledi, delil sayılabilecek unsurları topladı. Saldırının meydana geldiği terminalin bir bölümü paravanla kapatıldı. Park halindeki şüpheli bazı araçlar çekiciyle havalimanından götürüldü. Havalimanına gelen araçlar da kontrol edilerek içeri alınırken, aramalara polis köpekleri de katıldı.

Yolcular tahliye edildi
Terör saldırısı nedeniyle uçak içinde bir süre bekletilen yolcuların, Dış Hatlar Terminali’nden çıkış yapmasının ardından, saat 04.00’dan itibaren Türk Hava Yolları’nın (THY) 3 tarifeli uçağı havalimanına iniş yaptı. Fransa’nın Lyon kentinden İstanbul’a gelen Adnan Macit adlı yolcu, indikten sonra uçakta bir süre bekletildiklerini söyleyerek, personel tarafından terör saldırısıyla ilgili kendilerine bilgi verildiğini söyledi. Pasaport işlemlerinin ardından dış hatlar geliş katından İstanbul’a giriş yapan yolcuların, saldırı sonrasında terminalde yapılan çalışmaları bir süre izlediği görüldü. İstanbul’dan ayrılacak yolcular ise saat 05.00’ten itibaren terminallere giriş yaptı.

THY, Atatürk Havalimanı’ndaki iç ve dış hat seferlerine de saat 08.00’den itibaren yeniden başlarken, uçuşlarda gecikmeler yaşandı. Gecikmeden dolayı yolcular bir süre havalimanında beklemek zorunda kalırken, yetkililer uçuşlarda ortalama 2 saatlik gecikmelerin meydana gelebileceğini ifade etti.

Aynı zamanda yoğunluk ve saldırı nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapamayan 30 uçak başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanlarına yönlendirildi. Canlı bomba saldırısından sonra yolculara ait ortada kalan valizler de, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. İki salonda toplanan valizler, görevliler tarafından sahiplerine teslim edildi.