Gündem Hakkâri şehitleri uğurlandı

Hakkâri şehitleri uğurlandı

25.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan sözleşmeli Piyade Er Onur Deniz (23) memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Acıbucu’nun cenazesi de Osmaniye’nin Kadirli içesinde gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Hakkâri şehitleri uğurlandı

Şehit Deniz’in cenazesi cenaze aracına konulduktan sonra, baba Mustafa Deniz oğlunun tabutunu öptü. Şehit er, daha sonra Andırın’a bağlı Yeşilova Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, milletvekilleri, aynı zamanda şehidin teyzesinin oğlu olan CHP Çankaya İlçe Başkanı eski hakem Selçuk Dereli, şehidin ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Silah arkadaşları
Törende anne Dudu Deniz, tabutun karşısına oturup oğlunun fotoğrafına bakarak ağıt yaktı. Tören için Hakkari’den gelen şehidin silah arkadaşları da acılı annenin elini öptü.
Nusaybin’de geçen yıl şehit olan Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu’nun annesi Rahime Hacımahmutoğlu da tabuta sarılıp, “Ethem ağabeyine selam söyle” dedi. Şehit Deniz, cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Kadirli’de acı tören
Şehit Mehmet Acıbucu’nun cenazesi de dün Adana’ya getirildi. Askeri uçakla Adana Havalimanı’na getirilen Acıbucu’nun cenazesini yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Mahmut Demirtaş karşıladı. Şehit Acıbucu’nun naaşı, defnedilmek üzere memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi.
Acıbucu’nun cenazesi daha sonra helallik alınması için Erdoğdu köyündeki babaevine getirildi. Şehidin annesi Yeter Acıbucu ve yakınları burada gözyaşlarına boğuldu.
Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze töreninin yapılacağı İmam Hatip Camii’ne getirildi. Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası, Acıbucu’nun cenazesi Erdoğdu köyü mezarlığında toprağa verildi.
Şehidin cenaze törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar da katıldı.

Kızıyla birlikte şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp gözyaşlarına boğulan anne Dudu Deniz, teröre ve PKK’lı teröristlere lanet yağdırdı.