Gündem Halis Hancı kimdir?

Halis Hancı kimdir?

25.07.2016 - 11:51 | Son Güncellenme:

Feytullah Gülen'in sağ kolu olarak bilinen ve 'Halis Hancı' kod adını kullanan Davut Hancı yakalandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Halis Hancı, Trabzon'un Araklı İlçesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Peki Fethullah Gülen'in sağ kolu Halis Hancı kimdir? Tüm merak edilen detaylarıyla haberimizde...

Halis Hancı kimdir

Halis Hancı kod adını kullanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Davut Hancı, Trabzon'un Araklı ilçesinde yakalandı. Peki Feytullah Gülen'in sağ kolu olarak bilinen 'Halis Hancı' kimdir? Halis Hancı ile ilgili tüm merak edilenler hbaerimizde...

Haberin Devamı

Fethullah Gülen'in sağ kolu olduğu iddia edilen ve örgüte finansal destek sağladığı suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Davut Hancı, bu akşam saatlerinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Araklı İlçesi'nde bir eve yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Halis Hancı kimdir

Konu hakkında bilgi veren Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hancı’nın ilçede yapılan titiz bir çalışma neticesinde yakalandığını belirterek, “Halis Hancı olarak bilinen, yalnız adı Davut Hancı olan şahıs Araklı’da yakalandı. Örgütün yetiştirdiği finansal anlamda en önemli kişilerden birisi, hatta ikinci adamı olarak nitelendirilen şahıs. İhbar üzerine gerekli incelemeler titizlikle yapıldı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün çok güzel bir çalışması neticesinde şahıs yakalandı ve gözaltı işlemi başlatıldı. Şu an da adli işlem devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye girişi yaptığı tespit edilen Hancı, Gülen'in en yakınındaki isimlerden birisi olarak biliniyor.

HALİS HANCI KİMDİR?

Türkiye, Davut Hancı'yı Gülen'in yanında çocuklara para dağıtan kişi olarak tanımıştı.15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye girişi yaptığı tespit edildi. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ülkeyi terk edemeyen Davut Hancı'nın bir yakının evinde saklandığı belirlendi. Araklı İlçesi'nde kaldığı ev tespit edilen Davut Hancı, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.