Gündem Halkın bam teline dokunmayı başardı

Halkın bam teline dokunmayı başardı

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 7’den 77’ye tanıyıp sevdiği usta gazeteci ve televizyoncu Tayfun Talipoğlu İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu 55 yaşında yaşamını yitirdi... ? Gazeteciliğe Milliyet’te başlayan Talipoğlu, kilometrelerce yol yapıp buluştuğu insanların hikâyelerini anlattığı ‘Bam Teli’ adlı programıyla yüreklere kazındı...

Halkın bam teline dokunmayı başardı

Gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu (55), İzmir’deki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Televizyon programı ve referandum çalışmaları için İzmir’e gelen Talipoğlu, Güzelbahçe ilçesinde arkadaşları ile yemekte buluştuktan sonra Güzelyalı semtindeki evine gitti. Burada uyumaya hazırlandığı sırada fenalaşan Talipoğlu’na ilk müdahaleyi evde bulunan arkadaşı yaptı. Sağlık ekiplerinin de evde müdahale ettikleri Talipoğlu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak doktorların tüm çabasına karşın Talipoğlu, yaşama tutunamadı. Talipoğlu’nun ölüm haberini alan çok sayıda arkadaşı, yakını ve sevenleri hastaneye akın etti.

2 kez kalp krizi geçirdi

Halkın bam teline dokunmayı başardı


Savcının hastanedeki ilk incelemesinden sonra Talipoğlu’nun cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ankara’da bulunan oğlu Candaş Talipoğlu da İzmir’e geldi. Adli Tıp Kurumu önünde işlemlerin tamamlanmasını bekleyen Candaş Talipoğlu, babasının daha önce iki kez kalbiyle ilgili sağlık sorunu yaşadığını söyledi. Candaş Talipoğlu, “Krizler yakın aralıklarla üst üste geldi. Bünyesi dayanmadı” dedi.

‘Herkesin sevdiği insan’

Babasının kısa süre önce kitabının çıktığını, hafta sonu da yeni albümünün çıkacağını belirten Talipoğlu, “Tayfun Talipoğlu’nun bu toplumun kendisine en yakın hissettiği gazetecilerden birisi olduğuna inanıyorum. Barış ve birliktelik için çaba sarf etti. Herkes tarafından sevilen ender bir insan olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda ‘Yol Hikâyeleri’ kitabı çıkardı. Bu hafta sonu da albümü çıkacaktı. Kendisine görmek kısmet olmadı. Onun bıraktığı yerden biz devam ettireceğiz. Sevenleriyle kendisini en azından albümüyle buluşturacağız. Kitapları ve albümüyle bizimle olacak” ifadelerini kullandı.

Talipoğlu’nun cenazesi, otopsinin ardından oğlu Candaş Talipoğlu tarafından teslim alındı. Cenaze alındığı sırada, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in de aralarında bulunduğu CHP’li bazı yöneticiler de İzmir Adli Tıp Kurumu’na geldi. Talipoğlu için ilk cenaze töreninin yarın sabah Ankara Oran’daki cem evinde olacağı, ardından da öğlen Kocatepe Camii’nde kılınacak namazdan sonra toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

2015 seçim çalışmaları sırasında rahatsızlandı

Halkın bam teline dokunmayı başardı


7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP’den Aydın’da 5. sırada milletvekilliği için aday olan Talipoğlu Meclis’e gidemedi. Ardından 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde de aynı sıradan aday olan ve parti örgütleriyle birlikte yoğun seçim çalışması yürüten Talipoğlu, o dönemde kendini iyi hissetmeyince Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti. Yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği belirlenen Talipoğlu’na anjiyo yapılmasına karar verildi. 6 Ekim 2015’te anjiyo olan Talipoğlu’na stent takıldı. Talipoğlu, 2013 yılında da anjiyo olmuştu.

Milliyet’te başladı

1962 yılında Kars’ta doğan Tayfun Talipoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Siyasi görüşleri nedeniyle kaymakam yapılmadı, bu süreçte kargoculuk, orkestra solistliği gibi işlerde çalıştı. Milliyet gazetesinde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1 TV’de, sonra ATV’de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılında ATV’de, 1999’dan sonra da NTV’de “Bam Teli” programını hazırlayıp sunarak mesleğine devam etti. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıydı. ‘Benim Yolum’, ‘Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular’, ‘Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi’, ‘Çoluk Çocuk Yazıları’, ‘Eşekle Gelen Aydınlık’ adlı kitapları bulunan Talipoğlu’nun, ‘Seyyah’ ve ‘Bam Teli Yol Müzikleri’ adlı şiir ve türkü albümleri de bulunuyor. TRT-1 de ‘Bam Teli’ programının yanı sıra, tartışma programı ‘Nasılsınız’ı sunan Tayfun Talipoğlu, aynı zamanda ‘UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi’ydi.

Haberin Devamı

Yol hikâyeleri sona erdi

Halkın bam teline dokunmayı başardı

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Tayfun Talipoğlu için yayımladığı başsağlığı mesajında “Mesleğini onuruyla yaparak kendini Türkiye’ye kabul ettiren, duayen bir gazeteciydi. Tayfun Talipoğlu’na rahmet sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

- Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF): UNICEF Türkiye’nin Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada “Değerli iyi niyet elçimiz Tayfun Talipoğlu’nun ani vefatı nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Tayfun uzun yıllardır zamanını ve enerjisini çocukların desteklenmesine adamıştı. Bugün ailesine ve sevenlerine en içten ve derin üzüntülerimizi sunuyoruz Tayfun’u çok özleyeceğiz. Ruhu şad olsun” denildi.

Haberin Devamı

- LÖSEV: Değerli gönüllümüz Tayfun Talipoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabırlar dileriz” mesajını yayınladı.

- Sabahat Akkiraz: “Gelmez yola gidiyorum” demişti Aşık Veysel. Bugün bir dostu kaybettik sevgili Tayfun Talipoğlu hakka yürüdü. Çok üzgünüm.

- Fikri Sağlar: Anadolu’nun sesi, yüreği güzel insan, dost Tayfun Talipoğlu zamansız ayrıldın aramızdan. Mekanın cennet olsun.

- Aykut Erdoğdu: Bam telimiz koptu... Tayfun Talipoğlu’nu kaybettik. Hoşçakal Tayfun Abi. Hoşçakal Güzel İnsan... Mekanın Cennet Olsun...

- Metin Feyzioğlu: Yollar artık öksüz. Dostum, Türkiye sevdalısı Tayfun Talipoğlu’nu genç yaşında ani bir rahatsızlık sonucu kaybettik. Mekanı cennet olsun.

Haberin Devamı

- Muharrem İnce: “Yol hikâyeleri” bitti, “bam teli” koptu. Ailesinin, sevenlerinin başı sağolsun. Mekanın cennet olsun Tayfun Talipoğlu.