Gündem Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

28.07.2016 - 21:35 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için meydanları dolduran yüz binlerce vatandaş, 13'üncü gününde de demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediyor.

Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

İSTANBUL

Haberin Devamı

İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü. Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

ANKARA

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yaptı.

ADANA

Adana'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" düzenlendi. Uğur Mumcu Meydanında gerçekleştirilen mitinge birçok vatandaş ailece katıldı.

Haberin Devamı

EDİRNE

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne'de demokrasi nöbetini sürdürdü.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlara, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de destek verdi.

Tülün, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı asker kıyafeti giymiş teröristlerin darbe girişimini Türk milletinin destan yazarak durdurduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasıyla binlerce kişinin yurdun dört bir yanında vatanını kurtarmaya çıktığını kaydeden Tülün, ''Duyan koştu, 16 yaşındaki yavrusuyla bir kardeşimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ruhunu teslim etti. Nice şehitler verdik. Çengelköy'de fırınlar tarandı, manavlar tarandı, karakol işgal edildi ama Çengelköylüler milletimiz gibi şanlı bir destan yazdı, Hepsini püskürttüler, karakolu da geri aldı. Herkese de haddini bildirdiler.'' diye konuştu.

Tülün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde de 17 şehit verildiğini ifade ederek, kritik noktalarda Türk milletinin destan yazdığını, şehit olan, destan yazan isimsiz kahramanları unutmayacaklarını dile getirdi.

Şehit çocukları ve ailelerine devlet, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve millet olarak sahip çıkacaklarını anlatan Tülün, ''Şehit ailelerini ve çocuklarının bundan sonra her türlü ihtiyacı karşılanacak. Babalarını geri getiremeyiz ama babaları onlara şeref bıraktı, onur ve haysiyet bıraktı.'' dedi.

Haberin Devamı

Milli birlik ve beraberliklerini daha da güçlendirerek yola devam edeceklerini vurgulayan Yusuf Tülün, ülkeyi bölmek isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, Edirne'de meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

GAZİANTEP

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor. Kentin farklı noktalarından Demokrasi Meydanına gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

NEVŞEHİR

Ünlü sanatçı Uğur Işılak Nevşehir’de düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de demokrasi nöbeti binlerce vatandaşın katılımıyla Diriliş Meydanı’nda devam ediyor. Demokrasi nöbetine Nevşehir Belediyesinin daveti üzere katılan ünlü sanatçı Uğur Işılak burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazmış olduğu dombra şarkısını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve protokol üyeleri ile hep birlikte söyledi.

Uğur Işılak yaptığı konuşmada , “Şimdi geçenlerde pankartın bir tanesinde yazıyordu. Adam kirada oturuyorum ama memleket benim diyordu. İşte bu millet bu bilinçle hareket ediyor. Ev onun olmayabilir, arsa onun olmayabilir, yer onun olmayabilir ama memleketi öyle sahiplenmiş ki gözü ne evi görüyor ne arsayı görüyor ne malı görüyor ne mülkü görüyor, işte millet olmak böyle bir şey. Televizyonlarda, gazetelerde sürekli o mülayime diyorlardı. O bedduaya âmin diyebiliyor musun diye bizi tehdit ediyorlardı. Bu millet 80 milyon ile sana âmin dedi. O âminin altında böyle ezildiniz işte. Allah bir daha bular gibi din kullanarak, peygamber kullanarak milli duygularımızı kullanarak bu milletin aldanmasına sebep olacak her şeyi ortandan kaldırsın” dedi.

Işılak’ın konuşmasının ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar ve Gençlik Kolları Başkanı Rauf Yanar ile hep birlikte dombura şarkısını söyledi.

Haberin Devamı

KÜTAHYA

Haberin Devamı

Kütahya'da Rahvan Atlı Spor Kulübü, kent merkezinde yaklaşık 20 atla "demokrasi yürüyüşü" yaparak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Ulu Cami Meydanı'nda toplanan kulüp üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla atları üzerinde darbe karşıtı slogan atarak Cumhuriyet Caddesi'nden Zafer Meydanı'na kadar gitti.

Burada basın açıklaması yapan Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, demokrasiye inandıklarını ve darbeye karşı durduklarını belirterek, "Vatanı bölmek isteyen hain darbecileri lanetliyoruz. Ülkemizdeki demokrasiye karşı yapılan darbe girişimini kınamak için atlarımızla yürüyüş yaptık. Biz millet olarak demokrasinin arkasında duracağız ve durmaya devam edeceğiz. Gerekirse vatanımız için ölmeye hazır olduğumuzu da beyan etmek isteriz. Vatan hainleri son yaşanan olaylardan ibret alsınlar ve bir daha milleti karşısına almasınlar." diye konuştu.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

İlçe Alay Komutanlığı önünde toplanan, aralarında Jirki ve Mamğuran aşireti liderleri ve mensuplarının bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan atarak hükümet konağı önüne kadar yürüdü.

Burada "Türk Kürt kardeştir, FETÖ'cüler kalleştir", " Vur Vur inlesin FETÖ'cüler dinlesin" sloganları atan vatandaşlar, "Milletin iradesi egemen olacak", "Demokrasiye saygı", "Darbeye hayır" ve "Siz bu halkı fazla hafife aldınız" dövizleri taşıdıkları görüldü.

UŞAK

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası demokrasi nöbetinde

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Valisi Ahmet OKUR’un başkanlığında, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın ev sahipliğinde düzenlenen sivil toplum kuruluşlarının birlikte gerçekleştirdiği “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” yürüyüşüne katıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” diyerek yönetimi ve meclisi ile birlikte demokrasi nöbetinde yerini aldı. Yaptığı açıklamada demokrasinin yanında olduklarını vurgulayan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, darbe girişiminin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini belirtti. Özellikle son zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten Kandemir, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacağının altını çizdi.

ÇORUM

Çorum'da da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

KARAMAN

Karaman'da 15 Temmuz gecesinden beri Aktekke Kent meydanında toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlarla protesto etmeyi sürdürüyor.