Gündem Hangi ilde okullar tatil edildi?

Hangi ilde okullar tatil edildi?

14.12.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

Kar yağışı nedeniyle bir ilde okullar bugün tatil edildi. İl merkezinde yarım metreyi aşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi buldu. Peki Hangi ilde okullar tatil edildi? İşte o ayrıntılar...

Hangi ilde okullar tatil edildi

Hakkari'de dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez ve bağlı köylerde okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

136 köy ve 374 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Hakkari'de dün akşam saatlerinde başlayan ve saban saatlerine kadar süren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl merkezinde yarım metreyi aşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi buldu. Kar nedeniyle Hakkari merkez ve bağlı köylerde Yatılı İlköğretim Bölge Okulları dışındaki okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Öte yandan valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada kamuda çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da bir gün süreyle idari izin verildiği belirtildi.

OKULLARINA GİDEN ÖĞRENCİLER YARI YOLDA DÖNDÜ

Kar nedeniyle 136 köy ve 337 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Sabah evinden çıkıp okula giden öğrenciler okulların kapalı olduğunu göünce geri dönmek zorunda kaldı. Vatandaşların güçlüklü yürüyebildiği caddelerde araçlar kara gömüldü. Vatandaşlar kar altındaki araçlarını küreklerle karları temizleyerek çıkarırken, İl özel İdaresi ekipleri köy yollarında, belediye ekipleri de il merkezinde kar temizleme çalışması başlattı.

4 ilçede örgün ve yaygın eğitime ara verildi

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14-16 Aralık, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 14-15 Aralık ve Artvin'in Murgul ilçesinde ise 16 Aralık'ta örgün ve yaygın eğitime ara verildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıda, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında ortak sınavların ve mazeret sınavlarının sorunsuz gerçekleştirildiği ancak sınav sonrası Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Artvin'in Murgul, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçelerinde bazı okullarda eğitime erişimle ilgili sıkıntılar tespit edildiği belirtildi.

Aksayan eğitim ve öğretimin telafi edilmesine ilişkin alınması gereken tedbir ve uygulanacak yöntemler konusunda öğretmenlerin hizmet içi eğitime alınmasının kararlaştırıldığına işaret edilen yazıda, bu nedenle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14-16 Aralık, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 14-15 Aralık ve Artvin'in Murgul ilçesinde ise 16 Aralık'ta örgün ve yaygın eğitime ara verildiği ifade edildi.

Öte yandan, öğretmenlere Türkiye genelinde eğitim görecekleri merkezlerin SMS yolu ile duyurulacağı, hizmet içi eğitime alınacak öğretmenlerin yolluk ve yevmiyelerinin Bakanlıkça karşılanacağı kaydedildi.