Gündem Hareket edince kemikleri kırılıyor

Hareket edince kemikleri kırılıyor

27.02.2013 - 12:04 | Son Güncellenme:

Mersin'de yaşayan 6 çocuk annesi Nazan Erdal'ın hastaneye bile götürülemiyor çünkü pençesine düştüğü...

Hareket edince kemikleri kırılıyor

MERSİN’de 45 yaşındaki 6 çocuk annesi Nazan Erdal, geçirdiği hastalıklar nedeniyle 70 kilodan 30 kiloya düştü. Karaciğer ve rahim kanseri, kemik, şeker ve yüksek tansiyon hastası olan Nazan Erdal’ın hareket ettirildiğinde kemikleri kırılıyor.

Haberin Devamı

Merkez Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki kerpiç evde oturan Nazan Erdal, yaklaşık 15 yıl önce karaciğer kanseri oldu. 10 yıl önce de eşi tarafından terk edilen Erdal, bu hastalığının ardından rahim kanseri, kemik, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarına yakalandı. 70 kilodan 30 kiloya düşen Nazan Erdal, tuvalet ihtiyacını bile karşılayamaz duruma geldi. Bunun üzerine Nazan Erdal, hayırseverlerin girişimiyle evde sağlık hizmeti, bakım ücreti ve muhtaçlık maaşı almak istedi. Ancak sağlık kontrolünden geçirilip raporlar alınması için evine gelen sağlık görevlileri Nazan Erdal’ın durumunun taşınmaya uygun olmaması nedeniyle ambulansla hastaneye bile götüremedi. Hareket ettirildiğinde kemikleri kırılan Erdal, işlemleri yapılamadığı için bu imkanlardan da yararlanamadı.

Haberin Devamı

Nazan Erdal, geçirdiği hastalık yüzünden 15 yıldır yatağa bağlı yaşadığını belirterek, "Tutunacak dalım yok. Çocuklarımın da kendilerine hayrı yok. Çevreden birer tabak yemek verdiklerinde yiyebiliyorum. Yaşadığım hastalıklar nedeniyle ölüm döşeğinde bekliyorum. Tedavi olup eski sağlığıma kavuşmayı istiyorum" dedi.

Annesine destek olmaya çalışan evli kızı Fatma Zentürk ise eşinin çöp toplayarak kendilerine bakmaya çalıştığını ifade ederek, "Eşim çöpten topladıklarını satarak bizi geçindirmeye çalışıyor. Diğer kardeşlerimin durumu da bizim gibi çok kötü. Yaşadığımız durum ortada. Annemin bu durumuna bir çözüm bekliyoruz" diye konuştu.