Gündem Hastane özel güvenlik elemanları gazetecilere saldırdı

Hastane özel güvenlik elemanları gazetecilere saldırdı

11.02.2009 - 09:43 | Son Güncellenme:

.

Hastane özel güvenlik elemanları gazetecilere saldırdı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez kampüsündeki Özel güvenlikçiler habercilere saldırdı. Kameraların kırıldığı saldırı, 2 muhabir coplarla dövüldü. Saldırıda, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Recai Yüksel ile Cihan Haber Ajansı Muhabiri Salih Hamurcu yaralandı. Polis, habercilerin şikayeti üzerine özel güvenlikçileri gözetim altına aldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü´nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yaptığı operasyon kapsamında, gözetim altına alınan 10 kişinin hastanede sağlık muayenesinden getirilmesi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye bu haberinin takibi için giden haberciler, şüphelilerin sağlık kontrolundan geçirilmelerini fotoğraf makineleri ve kameralarıyla görüntülerken polisin hastaneye getirdiği gözaltındaki şüpheliler saldırdı ve ağır küfürler savurarak habercileri dövmek istedi. Şüphelilerin acil servisten girişlerini görüntülek isteyen habercilere, hastanenin özel güvenlik şirketi görevlisi engel oldu. Habercilerin çekim yapmaya devam etmesi üzerine güvenlikçilerden biri cop ile vurarak İhlas Haber Ajansı muhabirinin kamerasını kırdı. Ardından da birarada çalışan diğer habercilere saldırdı.

HASTANEDEKİ POLİS EKİBİ MÜDAHALEDE BULUNMADI
Saldırıda, İhlas Haber Ajansı muhabiri Recai Yüksel göğsünene aldığı darbelerle bayıldı. Cihan Haber Ajansı muhabiri Salih Hamurcu ise darp edildi. Özel Güvenlikçiler, hastanede acil servise kaldırılıp acil serviste müdahale edilen muhabir Recai Yüksel'in yanındaki habercilere de saldırdıler. Habercileri coplayarak yaka paça dışarı atmak isteyen güvenlikçilere hastanede bulunan polis ekiplerinin müdahalede bulunmaması dikkat çekti. Saldırıda, göğsüne cop darbesi alan İhlas Haber Ajansı muhabiri Recai Yüksel, aynı hastanede tedavi altına alındı.

Saldırıya uğrayan habercilerin şikayetleri üzerine polis soruşturma açarken İHA Muhabiri Recai Yüksel cop ile darp eden özel güvenlikçiyi ise arkadaşları hastaneden aceleyle kaçırdı. Polis hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarına el koyarken polis hastanenin özel güvenlikçilerinden 5 kişi gözetim altına aldı. Ancak gözetim altına alınanlarla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel de saldırıyı kınadı. Matur yaptığı yazılı açıklamada; "Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırının sorumluları bulununcaya kadar olayların takipçisi olacağız" derken Adapazarı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Gümüşel ise "Hiçbir şuç bu kadar basit olamaz. Özel güvenlikçiler TV kameralarızın önünde arkadaşlarımızı dövmelerini kabul edemeyiz" dedi.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş ise saldırıyla ilgili bir soruşturma başlatacağını söyledi.