Gündem Hastaneye götürseydi çocuğum kurtulacaktı

Hastaneye götürseydi çocuğum kurtulacaktı

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Urla ilçesinde, Oğuzhan Ateş 20 Haziran 2016’da yeni aldığı motosikletiyle gezintiye çıktı.

Hastaneye götürseydi çocuğum kurtulacaktı

Zeytinalanı’na kadar giden Ateş, Urla’ya döndüğü sırada yola aniden fırlayan köpeğe çarptı, yere düştü. Sokak köpeğinin telef olduğu kazada, yaralanan Ateş ve motosikleti asfaltta metrelerce sürüklendi. Yaralı halde yerde yattığı sırada üzerinden bir de otomobilin geçtiği belirtilen Ateş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Görgü tanıklarının ifadesi sonrası Ateş’in üzerinden geçen aracın otomobil, sürücüsünün de eski sinema oyuncusu Ergül Buharalı (75) olduğunu saptayan polis, araçta inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Araştırmada ön plaka üzerinde, tamponda çarpma izleri bulundu. İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan incelemesinde, bu bulguların, Ateş’in kafasında bulunan kaskın parçacıkları ve boyasıyla benzer fiziksel ve kimyasal özellikler içerdiği belirlendi. Buharalı ise iddiaları reddederek, “Yolda giderken herhangi bir kazaya tanık olmadığını, herhangi bir kazaya karışmadığını, yolda aracı ile herhangi bir cisim veya kişinin üzerinden geçmediğini” söyledi. Urla 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Buharalı için ‘Taksirle adam öldürme’den 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aile cezaya isyan etti

Karar isyan eden baba Harun Ateş, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenmiş bazı suçlarla ilgili yapılan düzenlemeye göre, oğlunun ölümüne neden olan Buharalı’nın, olay tarihine ve yaş durumuna göre ceza alsa bile hiç hapse girmeyeceğini söyledi. Harun Ateş, Ergül Buharalı’nın, 15 yıla kadar hapis istenen bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan yargılanmasını istediğini belirterek “Çünkü o oğlumu ölüme terk etti. Belki de hastaneye götürse kurtulacaktı. Belki de alkollüydü. Bunun için yeni şahitler bulduk kaza yerinde yeni inceleme yaptırdık” dedi.