Gündem Hatay'da yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu

Hatay'da yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu

28.03.2022 - 09:12 | Son Güncellenme:

Hatay'ın Samandağ ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altındaki yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu. Geçtiğimiz günlerde Tunceli'de bir köyde bulunarak tedavi altına alınan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan balaban kuşu da kurtarılamamıştı.

Hatayda yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu

Yürüyüş yapan vatandaşlar sahile vurmuş kaplumbağayı fark etti. Kaplumbağanın büyüklüğünü gören vatandaşlar yetkililere haber verdi.

Haberin Devamı

Ölü bulunan kaplumbağanın, nesli tükenme tehlikesi bulunan yeşil deniz kaplumbağası olduğu anlaşıldı.

TUNCELİ

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akdüven köyü sulak alanında hareketsiz duran balaban kuşunu gören Doğa Fotoğrafçısı Hüseyin Narin, kuşun uçamadığını fark etti. Balaban kuşunun soğuktan etkilendiğini düşünen Narin, üzerindeki monta sardığı kuşu beslemek için evine götürdü. Bu esnada Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ekiplerine de durumu bildiren Narin, kuşu besleme çabalarından sonuç alamadı ve kuş kurtarılamadı.

Hatayda yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu

Köydeki sulak alanda son zamanlarda kuş ölülerine denk geldiğini dile getiren Hüseyin Narin, kuşların Mart ayında olunmasına rağmen çetin kış koşulları nedeniyle hayatlarını kaybettiğini düşündüğünü ifade etti.