Gündem Yarın (21 Şubat) hava durumu nasıl olacak? Cuma günü İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu raporu

Yarın (21 Şubat) hava durumu nasıl olacak? Cuma günü İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu raporu

20.02.2020 - 22:56 | Son Güncellenme:

Hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Türkiye'deki hava durumu ile ilgili son raporları yayınladı. Dün yapılan sağanak yağış uyarılarının ardından bugün de sıcaklıkların düşeceği ve bazı bölgelerde sağanak yağış uyarısı yapılıyor. Peki, 21 Şubat Cuma yurt genelinde bugün hava nasıl olacak?

Yarın (21 Şubat) hava durumu nasıl olacak Cuma günü İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu raporu

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Afyonkarahisar, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yarın (21.02.2020 Cuma) Akdeniz'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatleri ile yarın öğle saatleri arasında Antalya'nın doğu ilçelerinde, yarın öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 6°C, 9°C Çok bulutlu, yağmurlu

ANKARA 3°C, 6°C Çok bulutlu, yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR 9°C, 13°C Çok bulutlu ve sağanak yağışlı