Gündem Hava durumu bugün nasıl olacak?- İşte İstanbul için hava durumu

Hava durumu bugün nasıl olacak?- İşte İstanbul için hava durumu

04.08.2016 - 22:06 | Son Güncellenme:

Hava durumuna bugün nasıl olacak sorusu bugün merak edilen soruların başında geliyor. Meteorolojiden alınan hava durumu bilgilerine göre İstanbul'da yağmur yağması bekleniyor. Alınan bilgilere göre İstanbul'da sağanak gök gürültülü yağmur yağması tahmin ediliyor. İstanbul, Ankara ve diğer illerin hava durumuna haberimizden ulaşabilirsiniz...

Hava durumu bugün nasıl olacak- İşte İstanbul için hava durumu

Hava durumuna göre İstanbulluları bugün sürpriz bekliyor. İstanbul hava durumana göre 4 Ağustos Perşembe günü (bugün) İstanbul'da sağanak gök gürültülü yağmur yağacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre Ankara hava durumu çok bulutlu olarak belirtiliyor. İste detaylar...

Haberin Devamı

İstanbul'da yaz sıcaklığı günden güne artarken, perşembe günü İstanbul, yaz sıcaklığına ara veriyor ve yağmurlu bir güne merhaba diyor. Yetkililer perşembe günü İstanbul'da sağnak gök gürültülü yağmur bekleniyor. Sıcaklık derecesi bir önceki güne nazaran yükselişte olmasına rağmen, nem oldukça azaldığı görülüyor

İstanbul'da hava durumu: Perşembe günü yağmur geliyor

Hava durumu bugün nasıl olacak- İşte İstanbul için hava durumu

Hava durumu bugün nasıl olacak- İşte İstanbul için hava durumu

Ankara'da hava durumu nasıl olacak?

Ankara'da bugün hava parçalı bulutlu, 35 derece. Öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da ise hava parçalı ve az bulutlu, 32 derece olacak. Kentte yarın gökgürültülü sağanak yağışın etkili olması tahmin ediliyor. İzmir'de de hava bugün 35 derece.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumu nasıl olacak?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te bu hafta kavurucu sıcaklıklar etkili olacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın gündüz 43 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep'te bu hafta yüksek sıcaklıklar görülecek. Hava sıcaklıklarının hafta boyunca gece saatlerinde en düşük 25 derece olacağı kentte, sıcaklıklar gündüz 41 derece civarında seyredecek.

Kilis'te de en düşük hava sıcaklığının 22 derece olması beklenirken, 4 Ağustos perşembe gününden itibaren sıcaklıklar 38-39 dereceyi bulacak.

Güneydoğunun en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da da sıcak hava vatandaşları bunaltacak.

Hafta boyunca yüksek sıcaklıkların etkili olacağı kentte termometrelerin gündüz 43 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde ise en düşük sıcaklığın 28 derece olması bekleniyor.

Hafta boyunca sıcak havanın etkili olacağı Adıyaman'da da termometreler 43 dereceye kadar çıkacak.

Hafif rüzgarın etkili olacağı kentte, vatandaşlar sıcaklıkların gece saatlerinde 26 dereceye düşmesiyle az da olsa serinleme imkanı bulacak.

Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıklar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 35
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 32
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Bursa: Parçalı ve az bulutlu 33
Adana: Parçalı ve az bulutlu 36
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 30
Trabzon: Parçalı bulutlu 29
Erzurum: Parçalı bulutlu 29
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40