Gündem Hava sıcaklıkları için peş peşe uyarılar! Yeniden geliyor

Hava sıcaklıkları için peş peşe uyarılar! Yeniden geliyor

11.08.2023 - 18:45 | Son Güncellenme:

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda, "Batı bölgelerde mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda ülke genelinde artarak yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi. Ankara Valiliği'nden sıcaklık uyarısı geldi. İşte hava tahmin raporu...

Hava sıcaklıkları için peş peşe uyarılar Yeniden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya'nın kuzey ve doğu, Eskişehir'in kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara’da sıcak hava dalgasının etkili olması ve 13 Ağustos Pazar gününden itibaren mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor!" ifadeleri yer aldı.

Hava sıcaklıkları için peş peşe uyarılar Yeniden geliyor

YÜKSEKOVA’DA SICAKLIK 40 DERECEYİ GEÇTİ, YOLLAR VE PARKLAR BOŞ KALDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova’da da Eyyam-i Bahur sıcakları etkisini iyice göstermeye başladı. Yüksekova ilçesinde her gün 30 derecenin üzerinde seyreden sıcaklığın bugün 40 derecenin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlçede öğlen saatlerinde itibaren sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar adeta serinlemek için yer ararken, yollar ve parklar ise boş kaldı.

Hava sıcaklıkları için peş peşe uyarılar Yeniden geliyor

Bu sene ilk kez Yüksekova’da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığını belirten taksici İlyas Özkesici, “Normalde her gün 30 dereceyi gören Yüksekova, bugün resmen yanıyor. 40 dereceyi geçmiş durumda. İnan bugün işi bırakıp akşam devam etmek istiyorum, çünkü araçta dayanılmıyor. Allah herkesin yardımcı olsun inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Başına gölgelik olarak karton bırakıp eve gittiğini söyleyen Hasım Han isimli vatandaş da, “Bugün mevsim normalinin üstünde bir sıcaklıkla karşı karşıya kaldık. Ben de çarşıdan eve giderken tesadüfen yolda bir karton buldum ve kendimi bu şekilde muhafaza ederek eve varabildim. Yani bugün resmen yanıyor” ifadelerini kullandı.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimlerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 20°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 22°C, 29°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ 19°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

SAKARYA 20°C, 27°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) Kütahya'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyılarında ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

A.KARAHİSAR 15°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 21°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR 24°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA 21°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 26°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA 23°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

HATAY 24°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

MERSİN 28°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu, Eskişehir'in kuzey ve batısının yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 20°C, 33°C
Parçalı bulutlu

ÇANKIRI 18°C, 34°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR 17°C, 32°C
Parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuzey ve batısı yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 20°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Düzce ve Bolu ile Zonguldak'ın batı çevrelerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

BOLU 15°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 19°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 15°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK 19°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, batı çevreleri gece saatlerinde sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA 21°C, 30°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN 23°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 21°C, 28°C
Parçalı bulutlu

TRABZON 25°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 18°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS 16°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 21°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

VAN 19°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 22°C, 43°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 23°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 29°C, 42°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 28°C, 41°C
Az bulutlu ve açık