Gündem Havada, karada denizde coşku

Havada, karada denizde coşku

31.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Milli Mücadele ruhunun simgesi Dumlupınar Şehitliği’ndeki anma programına yoğun katılım oldu. Gece geç saatlere kadar süren kutlamalarda fener alayları düzenlendi, konserler verildi

Havada, karada denizde coşku

HABER MERKEZİ - 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tüm yurtta törenler düzenlendi. Büyük Zafer’in 99’uncu yılı kutlamaları kapsamında resmi törenlerin yanı sıra renkli etkinlikler de gerçekleştirildi. İşte yurttan zafer coşkusunu yansıtan bazı manzaralar...

Haberin Devamı

Kocatepe’den Dumlupınar’a

Milli mücadele ruhunu hatırlatmak ve Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’nin gençlere tanıtılmasını amaçlayan proje kapsamında 99 genç Zafer Treni ile dün Ankara’dan Afyonkarahisar’a geldi ve Kocatepe’ye çıktı. Gençler, burada il protokolü ile birlikte sabah namazını kıldı. Daha sonra gençlere Afyonkarahisar Belediyesi tarafından buğdaydan yapılan göce çorbası ikram edildi. Büyük Taaruz’un zaferle taçlandığı Dumlupınar’daki şehitlikte de anma programı düzenlendi. Çok sayıda öğrenci ve vatandaş, sosyal mesafe kurallarına uyarak Türk bayraklarıyla donatılan şehitlikte dua etti. Katılımcılar şehitlikten Atatürk’ün heykelinin bulunduğu tepeye kadar bayrak zinciri oluşturdu.

Haberin Devamı

Su altında bayrak açtılar

Antalya’nın Kaş ilçesinde de dalış turizmine katkı için 2017 yılında batırılan 45 tonluk tankın olduğu limanda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel dalış gerçekleştirildi. Dalış ekibi, tankın etrafında 6 metre boyunda 4 metre eninde Türk bayrağı ile dev Atatürk posteri açtı.

Zafer dalışı

Balıkesir’de Bağcılar Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi iş birliğiyle Zafer Dalışı-2 etkinliği düzenledi. Tüplü dalış yapan dalgıçlar, su yüzüne çıktığında Türk bayrağı açtı.

Havada, karada denizde coşku

Büyük Taaruz’un zaferle taçlandığı Dumlupınar’daki şehitlikte de anma programı düzenlendi.

Sokaklar, meydanlar kırmızı beyaz oldu

Kastamonu’da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Sel sonrası yardım çalışmalarına katılan komandolar da ilçedeki törende yer aldı. Törenin ardından komandolar ilçe merkezinde “Her şey vatan için” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile yürüdü.

Şehit mezarlarına karanfil

Yurdun dört bir yanındaki şehitlikler ziyaret edilerek saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu ve şehitlere dia edildi. Katılımcılar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Balonlar havalandı

Kapadokya’da sıcak hava balonlarından bazılarına 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ile Türk bayrakları asıldı. Sabah erken saatlerde havalanan sıcak hava balonları, bir süre Kapadokya semalarında dolaştı. Yaklaşık 1.5 saat Kapadokya semalarında dolaşan Atatürk posterli ve Türk bayraklı sıcak hava balonları, güzel görüntüler oluşturdu. Pamukkale’de de 30 Ağustos’a özel balon turu düzenlendi. Balonlara Atatürk posteri ve Türk bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

Denizde kortej

Antalya’da Sahil güvenlik, deniz polisi, turistik yatlar ve yelken sporcularının da katılımıyla denizde tekne korteji düzenlendi. Kaleiçi Yat Limanı’ndan başlayan ve Konyaaltı Varyantı bölgesinden dönülerek sona eren kortej, vatandaşlardan ve turistlerden ilgi gördü. 

Başkentte Zafer Yürüyüşü

Başkentte, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, TBMM Dikmen Kapısı önünden Ulus’taki eski Meclis binasına kadar geçit töreni yapıldı. Yürüyüşe katılan askerlerin büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdığı resmi geçitte, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan oluşan Karma Bando takımı marşlar seslendirdi. Törende Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi dönemlerin askeri üniformalarını giyen ‘Tarihi Bölük’ de geçiş yaptı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile jandarma ve emniyetin motosikletli timlerinin yer aldığı korteje, Atatürk Bulvarı’nda toplanan vatandaşlar ellerindeki bayraklarla sevgi gösterilerinde bulunurken bazı vatandaşlar da bandonun seslendirdiği marşlara eşlik etti, tezahüratta bulundu. Geçit töreni yaklaşık 4 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Ulus’taki eski Meclis önünde sona erdi.

Haberin Devamı

CHP’liler de yürüdü

CHP Ankara İl Başkanlığı’nca da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak amacıyla Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyüş düzenlendi. CHP’li bazı milletvekilleri, parti temsilcileri ve vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş sırasında sloganlar attı, parti otobüsünden çalınan marşlara eşlik etti. Gruptakiler, yürüyüşün ardından Anıtkabir’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Havada, karada denizde coşku

Törenin ilgi odağı

İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende il protokolü Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından geçit töreni düzenlendi. Türk bayrağı ile süslenen akülü arabası ve köpeği ile kutlamalara katılan 16 aylık Güney Binyay törenin ilgi odağı oldu.

99’uncu yıla özel ‘Zafer Türküsü’

İletişim Başkanlığı, 30 Ağustos Zaferinin 99. yıl dönümünde ‘Zafer Türküsü’ adlı bir eser ve klip hazırladı. Türkünün klibinde Gazi Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordusunun ve Türk milletinin ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesinden ve elde edilen zaferden görüntülere yer verildi. Klipte ayrıca Türk ordusunun bugün artan imkan ve kabiliyetleriyle ulaştığı güç ve milli savunma sanayisinin göz dolduran projelerinden görüntüler yer aldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Zafer Türküsü ve klibine ilişkin paylaşımında, “Dün Dumlupınar’da bir zafere dönüşen bu birlik ruhu, bugün de yükselen Türkiye’mizin nişanesidir. Birlik olmadan dirlik olmaz. Birlik olmadan zaferler kazanılmaz. Haydi, bu vatanın yolunda tek bir yürek olalım” ifadelerini kullandı.