Gündem Hayat yavaş yavaş normale dönüyor

Hayat yavaş yavaş normale dönüyor

28.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Fırat Kalkanı’ harekatıyla Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolü ele geçirdiği Cerablus’ta hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Bazı iş yerlerinin yeniden hizmet vermeye başladığı ilçede halk tekrar sokaklara çıktı. Özellikle çocuklar sokaklarda oyun oynarken esnaf da iş yerlerini düzenledi.

Hayat yavaş yavaş normale dönüyor

Adını vermek istemeyen bir iş yeri sahibi, tekrar kepenk açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zorlu dönemlerden geçtiklerini ifade eden esnaf, terör örgütü IŞİD’in kendisinden “zekat” adı altında para almaya çalıştığını, özgürlüklerini yeniden kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Elektronik malzeme satan başka bir iş yeri sahibi ise IŞİD’in çekilmesinin ardından iş yerini yeni açtığını belirtti. İlçede bazı berberler de dükkanını açarak vatandaşa hizmet vermeye başladı.
Mayınlardan temizleniyor
Kentte yaşanan bu gelişmelerle birlikte IŞİD üyelerinin terk ettiği evlerde olası bombalı tuzaklara yönelik aramalar yapılırken sınır hattına döşenen el yapımı patlayıcılar da imha ediliyor. Türkiye sınırındaki Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki el yapımı patlayıcılar da imha ediliyor. Özgür Suriye Ordusu askerleri önceki gün 20’ye yakın patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.
İmha çalışması sırasında mayın ve el yapımı patlayıcıların imhası sırasında oluşan patlama sesi ile ardından oluşan yoğun duman Türkiye tarafından da görülüyor.
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ KARKAMIŞ’TA
Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Millettekileri Abdülhamit Gül, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ’Fırat Kalkanı’ operasyonunun yapıldığı Suriye’nin Cerablus kentinin komşusu olan Karkamış’ı ziyaret etti. İlçede incelemelerde bulunan Ak Parti heyeti daha sonra harekatı takip eden gazetecilerle konuştu. Burada soruları yanıtlayan Gül, operasyonun başarıyla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Şu an şehrimiz huzur içerisinde. Bizim hükümetimizin üzerinde durduğu en önemli şey Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak. Bizim için en önemli şey Karkamış’a düşen havan mermileri, tacizler vatandaşlarımızı rahatsız eden unsurların ortadan kalkmasıdır. Mehmetçiğimiz de sağ salim memlekete döneceklerdir. İnsani yardım koridoru açık. Belediyemiz oraya yemek ihtiyacını gidermek için malzeme gönderdi. Türk Kızılayımız da orada yemek vermeye başladı. Cerablus’ta çocuklarımıza verilecek oyuncaklar dahi hazır.”