Gündem Hayata vedadan önceki son isteği

Hayata vedadan önceki son isteği

02.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kanserle mücadelesini kaybeden hukuk son sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut’un ilacını 27 Temmuz’da Twitter’dan bulmaya çalıştığı öğrenildi

Hayata vedadan önceki son isteği

OZAN ÖMER KADÜKER - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut, kansere yenik düştü. Kanserle mücadele eden öğrencinin, tedavi için ihtiyacı olan ilacını, 27 Temmuz’da , Twitter’dan bulmaya çalıştığı ortaya çıktı. Bulut’un, “Kanser tedavim için COMETRIQ ilacına ihtiyacım var. Şu an ilacın yurtdışından getirilmesini bekliyoruz ancak ilacı kullanmaya başlamam gerekiyor. Elinde bu ilaç bulunan varsa ücretiyle alabiliriz. Mesajın yayılmasına yardımcı olur musunuz? En yakın zamanda Köln’den İstanbul’a gelecek birisi varsa, ecza deposundan ilacı alıp getirebilir mi?” ifadeleriyle sosyal medyadan yardım istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Üniversiteden mesaj

Hayatını kaybeden öğrenci için fakültesi ve üniversitesi de veda mesajı yayımladı. İstanbul Üniversitesi, Twitter hesabından “Öğrencimiz Ahmet Hulusi Bulut’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullanırken, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi de mesajında “Acımız sonsuzdur. Başımız sağ olsun” dedi.

Bölümünde çok seviliyordu

Öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut’u kaybettiği için üzgün olduğunu belirten İÜ Hukuk Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Bahadır Erdem “İnsanın öğrencisinin vefatını öğrenmesi çok acı. Bilgili, kültürlü, geniş ufuklu öğrencime Allah’tan rahmet diliyorum. Oğlum mekânın cennet, melekler yoldaşın olsun” dedi. Doktor Öğretim Üyesi Nil Karabağ Bulut da “Hayatının baharında aramızdan ayrılan öğrencimiz Ahmet Hulusi Bulut’a rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” diye konuştu.