Gündem İki kentte şoke eden olay! Çok sayıda hayvan telef oldu

İki kentte şoke eden olay! Çok sayıda hayvan telef oldu

22.01.2024 - 13:21 | Son Güncellenme:

Karabük’te, 4 köpek, 6 kedi, 4 tavuk, 1 horoz, 1 tilki ve 1 karganın zehirlenerek öldürüldükleri iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde ise son 3 gün içerisinde 4 köpek ve 4 kedinin şüpheli bir şekilde öldüğü ileri sürüldü.

İki kentte şoke eden olay Çok sayıda hayvan telef oldu

Merkez ilçesinde Başköy'de, hayvanların ani ölümü nedeniyle bölge halkı, durumu jandarma ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmada 4 köpek, 6 kedi, 4 tavuk, 1 horoz, 1 tilki ve 1 karganın öldüğü tespit edildi. Jandarma, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, hayvanların yediği yiyeceklerden aldığı numunelerin de gıda kontrol laboratuvarına gönderileceği öğrenildi.

 

İki kentte şoke eden olay Çok sayıda hayvan telef oldu

Başköy'de yaşayan İsmail Aytekin, kimliği belirsiz kişilerin köyün çeşitli noktalarına zehirli tavuk kanatları bıraktığını iddia ederek, "Köpekler kusmuş, onu da tavuklar yemiş. Tavuklar öldü, kediler öldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, inceleme yapılması için ölen yiyeceklerden numune aldı. Benim köpeğim de zehirlendi. 4 tavuğum, 2 kedim öldü" dedi.

DENİZLİ

Merkezefendi ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Hüdai Oral Caddesinde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulu civarında yaşayan sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Mahalle sakinleri Hacı Ahmet Paralı İlkokulu çevresinde barınan kedi ve köpeklerin, kademeli bir şekilde zehirlendiklerini ve çöp konteynerlerine atıldığını iddia etti. 3 gün içerisinde 4 kedi ve 4 köpeğin kan kusarak öldüğünü belirten mahalle sakinleri, etrafta bulunan yaklaşık 15’e yakın küpeli sokak hayvanlarının gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı

İki kentte şoke eden olay Çok sayıda hayvan telef oldu

Yine 4 kedi ve biri 6 yavrulu anne köpek olmak üzere 4 köpek zehirlendikten sonra çuvala konularak çöp konteynerine atıldı. Mahalle sakinleri ve hayvan severler bu konunun araştırılmasını ve sorumlu olan kişi veya kişilerin bulunmasını istedi.