Geri Dön

Hazal Kaya kimdir? Ali Atay kaç yaşında?

Başarılı oyunculuğuyla bilinen Hazal Kaya, 6 Şubat 2019 tarihinde Ali Atay ile evlenecek. Geçtiğimiz gün kına gecesi düzenleyerek, bekarlığa veda eden Hazal Kaya'nın müstakbel eşi Ali Atay kimdir merak ediliyor.

Hazal Kaya kimdir? Ali Atay kaç yaşında?

Adını başarılı projelerde geçiren Hazal Kaya'nın sevenleri 'ne zaman evleniyor' arayışına geçti. Düğün hazırlığında olan Hazal Kaya, Ali Atay ile 6 Şubat tarihinde nikah masasına oturacak. Peki Ali Atay kimdir? Kaç yaşında?

ALİ ATAY KİMDİR?

Hazal Kaya kimdir Ali Atay kaç yaşında

Dursun Ali Atay (d. 20 Nisan 1976, Rize), Türk oyuncu, müzisyen ve film yönetmeni.

20 Nisan 1976 tarihinde Rize'de doğdu. 1999’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Ali Atay "Şapkadan Babam Çıktı" adlı dizide başarısız illüzyonist Maksut’u oynamıştır. TRT'de 3 sezon boyunca yayınlanan Leyla ile Mecnun adlı komedi dizisinde oynadığı Mecnun Çınar karakteriyle çok büyük bir başarı yakalamıştır. Dizi yayından kaldırıldıktan sonra aynı dizi ekibi ile beraber çekilen ve Star Tv'de yayınlanan Ben de Özledim dizisinde kendini oynamıştır. Ayrıca, Leyla ile Mecnun ekibinin kurmuş olduğu Leyla The Band grubunun vokalistidir.

2014 Haziranın da ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu Limonata adlı başrollerinde Serkan Keskin ve Ertan Saban'ın bulunduğu sinema filminin çekimlerine başlamıştır. ATV'de yayınlanan Mutlu Ol Yeter adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol almıştır. Dizide Atay'ın yanı sıra Aslı Enver, Öner Erkan ve Ertan Saban da rol almıştır.

2017'de BluTV üzerinden yayınlanan Türkiye'nin ilk online dizisi Masum da Haluk Bilginer, Nur Sürer, Okan Yalabık gibi isimlerle baş rolü paylaşmıştır. Yusuf Komser karakterini canlandırmıştır. Türkiye'nin 90. Akademi ödülleri için aday gösterdiği Ayla filminde Ali Astubay karakterini canlandırmıştır. Aksiyon Komedi tarzındaki Ölümlü Dünya filminin yönetmen koltuğunda yer almıştır. Atay son olarak gerçek bir hikâyeden uyarlanan Turkish'i Dondurma filminde rol almıştır.

Filmografi

Filmler

2000 Artık Çok Geç Kemal
2004 Kırlangıç Aşık Mağlubi
2005 Çanta İlhan
2005 O Şimdi Mahkum Yiğit Çiftgör
2007 İyi Seneler Londra Firuz
2009 40 Metin
2010 Vay Arkadaş Manik
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi Cemal
2015 Limonata Yönetmen
2017 Ayla Ali Astubay
2018 Ölümlü Dünya Yönetmen
2018 Nuh Tepesi Ömer
2019 Turkish'i Dondurma Menteşoglu Abdullah

Televizyon dizileri

1998-2001 İkinci Bahar Ersin
2000 7 Numara Konuk Oyuncu
2001 Aşkım Aşkım Konuk Oyuncu
2003 Şansa Bak Konuk Oyuncu
2003 Şapkadan Babam Çıktı Maksut
2004 Çınaraltı Serhan
2004 Çeşm-i Bülbül Veli
2006 Cemile Demir
2007 Hayat Kavgam Veysel
2008 Eşref Saati Sebati
2008 Kurtlar Vadisi Pusu Nazif
2009 Yapma Diyorum Aşık Mağlubi
2010 Kılıç Günü Cenk Kızıltan
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor Mayk/Murat
2011-2013 Leyla ile Mecnun Mecnun Çınar
2013-2014 Ben de Özledim Ali Atay
2015 Mutlu Ol Yeter Can

İnternet dizileri

2017 Masum Yusuf

Tiyatro

2002 Yine ne oldu Trajedi& dram
2002 Adamlar Dram
2003 Op'la Zo'nun dramı Dram
2004 Yangın Duası Deneysel&Absürt
2009 Bayrak Trajedi&Dram

HAZAL KAYA KİMDİR?

Hazal Kaya kimdir Ali Atay kaç yaşında

Leyla Hazal Kaya (d. 1 Ekim 1990, İstanbul), Türk dizi oyuncusudur.

Hayatı

1 Ekim 1990'da İstanbul'da doğan Hazal Kaya ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde okumuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir. Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, İstanbul Balat’ta büyüdü. 1997'de annesi ve babası ayrıldıktan sonra annesiyle yaşamaya başladı. Sanatın çeşitli alanlarıyla küçük yaşlarda ilgilenmeye başlamış ve 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başladı. Lisede, okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya lise devam ederken katalog çekimlerine ve bazı ajanslara da başvuruda bulundu. Lisede eğitim hayatına devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı. Pelin karakterini oynadı. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı. Kanal D'de yayınlanan, Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal Ziyagil'i canlandırmıştır. İlk oynadığı film ise 2011 yılında gösterime giren Selçuk Aydemir’in yapımını üstlendiği Çalgı Çengi filmidir.

2011'de Adını Feriha Koydum adlı diziyle ekranlara geri döndü. Başrolünü Çağatay Ulusoy'la paylaştığı dizide Feriha Yılmaz Sarrafoğlu karakterini canlandırdı. Aynı sene içinde başrolünü Ayça Bingöl ve Selin Şekerci ile paylaştığı Ay Büyürken Uyuyamam adlı sinema filminde Hülya karakterini canlandırdı. Yine başrolünü Engin Altan Düzyatan ile paylaştığı Bu Son Olsun adlı sinema filminde de Lale karakterini canlandırdı. Daha sonra annesi Ayşegül Kaya ile birlikte Bingo reklamları için kamera karşısına geçtiler. Adını Feriha Koydum dizinin 2. sezon finalinde diziden ayrılan Hazal, 2012-2013 sezonunda ATV'de yayınlanan Son Yaz-Balkanlar 1912 ile ekrana döndü. Emine karakterini canlandırdı. Daha sonra Kanal D'de yayınlanan A.Ş.K. adlı dizide tenis hocası Azra Özak karakterini canlandırdı.

Bir süre sonra da yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı İtirazım Var filminde Zeynep Bulut karakterini canlandırdı. 2015 yılında ise TV8'de yayınlanan, başrolünü Aras Bulut İynemli ile paylaştığı Maral: En Güzel Hikayem dizisinde Maral Erdem karakterini canlandırdı.

Filmografisi

Sinema

2011 Çalgı Çengi Depoya gelen genç kız Yardımcı oyuncu
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Berna Ç. Konuk oyuncu
2011 Ay Büyürken Uyuyamam Hülya Başrol oyuncusu
2012 Bu Son Olsun Lâle Başrol oyuncusu
2013 Mavi Dalga Arzu Konuk oyuncu
2014 İtirazım Var Zeynep Bulut Başrol oyuncusu
2018 Kırık Kalpler Bankası Aslım Başrol oyuncusu

Televizyon

2006 Sıla Berrin Konuk oyuncu
2006 Taşların Sırrı Bengü Konuk oyuncu
2006 Acemi Cadı Pelin Konuk oyuncu
2007-2008 Genco Özge (Gülay Erkaya) Başrol oyuncusu
2008-2010 Aşk-ı Memnu Nihal Ziyagil Yardımcı oyuncu
2011-2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Berna Ç. Konuk oyuncu
2011-2012 Adını Feriha Koydum Feriha Yılmaz Sarrafoğlu Başrol oyuncusu
2012 Son Yaz-Balkanlar 1912 Emine Başrol oyuncusu
2013 A.Ş.K. Azra Özak Başrol oyuncusu
2015 Maral: En Güzel Hikayem Maral Erdem Başrol oyuncusu
2017-2018 Bizim Hikaye Filiz Elibol Başrol oyuncusu

Metroda son sefer saat 21.00’e çekildiİstanbul'da metro seferleri 21.00'de sona erdi. Şimdiye kadar 00.00'a kadar yapılan seferler corona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararla, 06.00-21.00 saatleri arasında yapılacak.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber