Gündem Hedef 50 bin kadına ulaşmak

Hedef 50 bin kadına ulaşmak

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımı için Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile Coca-Cola Türkiye, kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla birlikte başlattıkları Kız Kardeşim Projesi 8. yılında yoluna devam ediyor. Projenin yeni hedef ve projeleri düzenlenen bir etkinlikle duyuruldu.

Hedef 50 bin kadına ulaşmak

ÇİĞEM YILMAZ/İSTANBUL- Neler yapılacak?

Haberin Devamı

Projenin yeni döneminde Kız Kardeşim Burs programı kapsamında, Türk Eğitim Vakfı ile özellikle deprem bölgesinde 300 genç kadına eğitim bursu sağlandı. Davranış Bilimleri Enstitüsü ile de 10 bin genç kadına ücretsiz kişilik ve dayanıklılık envanteri testi sunulması hedefleniyor. Projenin Yıldızlar Karması Programı kapsamında ise toplumsal fayda, spor ve sanatta başarılı 20 genç kadına ihtiyaç duyduğu maddi ve ayni destek sağlanacak. Yıldızlar Karması Programı ile hayallerine koşan başarılı genç kadınların belirlenmesi süreçlerinde Ahbap ile iş birliği yapılacak.

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca hedeflerin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada “Etki alanını sürekli genişlettiğimiz Kız Kardeşim, yeni döneminde daha çok genç kadın lider ve kadın kahraman oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 18-25 yaş arası genç kadınların yanında olacak. Projemizi, gençlerin kendilerini tanımaları, onlara çizilen yol ve rol yerine kendi hayallerinin gerçekleşmesine giden yol için” dedi.

Haberin Devamı

250 gönüllü mentor

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) Başkanı Pınar Ilgaz, farklı sektörlerden 250 gönüllü mentorla genç kadınların güç ve cesaret kazanması, doğru örneklerle buluşup kendi yollarında rehberlik edecek kız kardeşlik ağı oluşturmalarını hedeflediklerini söyledi. Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın ise vakıf olarak özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği esasında kız öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları, bilinçli ve donanımlı bireyler olabilmeleri için eğitim dostu kurumlarla birbirinden değerli iş birliklerine imza attıklarını belirtip, “Kız Kardeşim Projesi de bunlardan biri. Parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu iş birliği kapsamında 2022-2023 eğitim döneminden itibaren, 190’ı afetzede, 110’u deprem bölgesinden olan toplam 300 genç kadın öğrencimize burs desteği sağladık” dedi.