Gündem ‘Hekimin ve hâkimin mazereti olamaz!’

‘Hekimin ve hâkimin mazereti olamaz!’

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hekimler ve hâkimlerin vereciği kararların insan hayatında çok önemli yer tuttuğunu vurgulayan Prof.Dr. Haberal “Adalet herkese gerekir” dedi

‘Hekimin ve hâkimin mazereti olamaz’

Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşabilen CHP eski Zonguldak Milletvekili, Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, “İşte bugün adalet tecelli ediyor. Bizimle ilgili iddianame hazırlayanlar nerede, bizimle ilgili karar verenlerin durumu nedir? Bunları siz değerlendireceksiniz. Çünkü adalet herkese gereklidir” dedi.

Haberin Devamı

“Ergenekon” davasının temyiz duruşmasında onuncu gün, sanık savunmalarıyla devam etti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı. Haberal, “savunma” değil, “açıklama” yapacağını belirtti. Dünyada insan hayatı için önemli iki meslek bulunduğunu söyleyen Haberal, hekimler ve hakimlerin vereceği kararların büyük önem taşıdığını vurguladı. Adaletin herkese gerektiğini vurgulayan Haberal, “Hekimler 24 saat uyanık kalmak zorundadır, hiçbir hekimin hiçbir şekilde mazereti olamaz. Kusura bakmayın hakimlerin de hiçbir mazeretini kabul etmek mümkün olamaz. ‘Yanlış yaptık’ deme durumunda olamayız” dedi.

Haberin Devamı

4 yıl 4 ay cezaevinde kalan Haberal, milletvekilliği döneminde parlamentoda kendisine üst düzey yetkililerin, “Kusura bakmayın Mehmet Bey yanlış yaptık” dediğini aktararak, “Bu yanlışlar nedeniyle birçok insan hayatını, sağlığını, işini kaybetti. İki şeyin geriye dönüşü yoktur, insan hayatı ve zaman” diye konuştu.

‘Utanç verici’

Adaletin sonunda mutlaka tecelli edeceğine inandığını dile getiren Haberal, “İşte bugün adalet tecelli ediyor. Bizimle ilgili iddianame hazırlayanlar nerede, bizimle ilgili karar verenlerin durumu nedir? Bunları siz değerlendireceksiniz. Çünkü adalet herkese gereklidir” diye konuştu.

Haberal, “Tüm yaşantım boyunca sadece bilim insanı olarak ülkemize ve milletimize kazandırdıklarım ortadayken bugün iddia makamının düzenlediği iddianamede sanal bir örgütün üyesi olarak gösterilmem adalet adına utanç vericidir” ifadesini kullandı.