Gündem Hekimler bugün iş bırakıyor

Hekimler bugün iş bırakıyor

12.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelindeki 22 bin aile hekimi yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek olan nöbet tutma zorunluluğu getiren genelgeye tepki amacıyla bugün bir günlük iş bırakacak.

Hekimler bugün  iş bırakıyor


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yayımladığı 1 Ocak 2015’te yürürlüğe girecek genelgeye göre, aile hekimi ve aile sağlığı elemanları, aile sağlığı merkezleri (ASM), toplum sağlığı merkezleri (TSM) ve bağlı birimlerinde ya da ihtiyaç ve/veya gönüllülük halinde hastanelerde ve 112 acil sağlık hizmetlerinde nöbet hizmeti verecek.
Genelgeyi protesto eden aile hekimleri bugün 1 günlük iş bırakma eylemi yapacak. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan açıklamada, aile hekimliğinin yeni düzenlemeler ile iyileştirilmek yerine yok edilmek üzere olduğu savunuldu. Aile hekimliği çalışanları üzerinde baskı yapıldığı ve bu baskıların artık “dayanılmaz hale” geldiği öne sürülen açıklamada “Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet alınmasının getirilmesi, aile hekimliği uygulamasını bitirerek, bu yerlerin aile sağlığı merkezi olma özelliğini kaybettirecektir” denildi.

Yarın miting
Açıklamada yarın tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile Ankara’da miting yapılacağı da belirtildi. Miting, yarın saat 12.00’de Ankara Kolej Kavşağı’nda yapılacak.

Yazarlar