Gündem Hemşireler Günü kutlama mesajları 2020! 12 Mayıs en güzel, yeni Hemşireler Günü mesajı, anlamlı sözleri ve resimleri! Florence Nightingale kimdir?

Hemşireler Günü kutlama mesajları 2020! 12 Mayıs en güzel, yeni Hemşireler Günü mesajı, anlamlı sözleri ve resimleri! Florence Nightingale kimdir?

12.05.2020 - 17:48 | Son Güncellenme:

Dünya Hemşireler Günü her sene 12 Mayıs tarihinde kutlanıyor. Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak ilan edilmiştir. Hemşireler gününün gelmesiyle birlikte bu özel günü kutlamak için en güzel mesajlar araştırılmaya başlandı. İşte Hemşireler Günü kutlama mesajları...

Hemşireler Günü kutlama mesajları 2020 12 Mayıs en güzel, yeni  Hemşireler Günü mesajı, anlamlı sözleri ve resimleri Florence Nightingale kimdir

Topluma önemli katkıları olan hemşireleri onurlandırmak için her yıl 12 Mayıs tarihinde Uluslararası Hemşireler Günü kutlanıyor. Hemşireler Günü bazı ülkelerde ise 6-12 Mayıs günlerini içeren hafta boyunca kutlanıyor. Özel günde hemşireleri kutlamak için anlamlı ve güzel mesajlar aranıyor. İşte en güzel Hemşireler Günü kutlama mesajları...

Haberin Devamı

HEMŞİRELER GÜNÜ MESAJLARI

 Tüm hemşirelerimizin, Hemşireler Haftasını kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum

Sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline gelen hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun.

Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Gününü” Kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sağlık sektörünün vazgeçilmez haline gelen tüm hemşirelerin hemşireler günü kutlu olsun…

Hemşireler Günü kutlama mesajları 2020 12 Mayıs en güzel, yeni  Hemşireler Günü mesajı, anlamlı sözleri ve resimleri Florence Nightingale kimdir

Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, değerli Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Haberin Devamı

Gece gündüz demeden sağlığımız için çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun.

Sağlık ordusunun vazgeçilmezleri hemşirelerin hemşireler günü kutlu olsun.

Florence Nightingale

Florence Nightingale (12 Mayıs 1820 – 13 Ağustos 1910), İngiliz sosyal reformcu, istatistikçi ve hemşire. Modern hemşireliğin kurucusudur. Kırım Savaşı sırasında eğitim alan hemşirelerin yöneticisi olarak öne çıkmış, savaşta yaralanan askerlerin tedavi ve bakımlarını yapmıştır. Hemşireliğe son derece olumlu bir itibar kazandırmış ve Viktorya kültüründe bir ikon olmuştur. Özellikle gece gündüz demeden yaralı askerlere baktığı için kendisine "Lambalı Kadın" denmiştir.

1860 yılında Nightingale, Londra'da St Thomas' Hospital'da kendi hemşirelik okulunun kurulmasıyla profesyonel hemşirelik vakfının temellerini atmıştır. Dünyada ilk modern sivil hemşire okulu olmuştur ve şu anda King's College London'ın parçasıdır. Yeni hemşireler tarafından alınan Nightingale Andı ile adı onurlandırılmıştır. Doğum günü her yıl "Uluslararası Hemşireleri Günü" olarak kutlanmaktadır.

Nightingale çok yönlü bir yazardır. Yaşamı boyunca yayınlanan eserlerinin çoğu yayılan tıbbi bilgilerle ilgili olmuştur. Yazınsal becerileri kötü olanlar tarafından kolayca anlaşılabilecek basit İngilizce ile yazılmıştır. Ayrıca istatistiksel verilerin grafiksel sunumunu halka sevdirmeye yardımcı olmuştur. Din ve mistisizm üzerine yoğunlaşmış çalışmaları sadece ölümünden sonra yayımlanmıştır.