Gündem ‘Her güzel şeyin bir sonu var’

‘Her güzel şeyin bir sonu var’

09.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Müzik dünyasının dev isimleri 2018’de çıkacakları veda turneleriyle gündeme geldi. Kimi sadece albüm yapacak, kimiyse kendini nadasa bırakacak.

‘Her güzel şeyin bir sonu var’

Geçen hafta 77 yaşındaki efsanevi müzisyen Joan Baez yayınladığı yeni albümle birlikte çıktığı dünya turnesinin aynı zamanda bir veda konser serisi olduğunu olduğunu duyurdu. 60 yıldır sahnelerde olan ve müzikal kimliğini aktivist duruşuyla güçlendiren şarkıcı 2 Mart’ta Stockholm’de başladığı turnesini 17 Kasım’da Kanada’da sonlandıracak. Ama Baez, 2018 senesinde sahnelere veda edecek tek isim değil. Geçen yılın son günlerinde ve bu yılın ilk aylarında birçok müzisyen 2018’deki veda turnesini duyurdu.

Haberin Devamı

Elton John

Seyircisine üç yıl sürecek bir veda turnesiyle hoşçakal diyecek olan Elton John’un konserlerden beklentisi “Son turnesini gördüm ve harikaydı” cümlesi. 70 yaşındaki şarkıcı, piyanist ve besteci ailesiyle vakit geçirmek için bu kararı almış. John turne hayatına veda etmeyi 2015’te Fransa’da düşünmeye başlamış: “Artık fiziksel olarak seyahat edemiyorum, etmek de istemiyorum.”

‘Her güzel şeyin bir sonu var’

Ozzy Osbourne

Rolling Stone dergisine yaptığı açıklamayla veda turnesine çıkacağını duyuran Ozzy Osbourne, müziği bırakmayacak. Turneden sonra konser vermeye devam edecek müzisyen, sadece bundan sonra 6 ay yollarda gezmek istemediğini, eve yakın olmak istediğini açıkladı. Aynı röportajda ünlü müzisyen şu an üzerinde çalıştığı 8-9 tane fikir olduğunu, yeni albüm üzerinde çalışmalara turneden sonra başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Paul Simon

Paul Simon bu baharda gerçekleştireceği ‘Homeward Bound - The Farewell Tour’ ile vedasını paylaşmıştı. Sosyal medya hesabından bir metin kaleme alan Simon, “Sık sık, performans kariyerime doğal bir son vermeyi düşündüğüm noktaya ulaştığımda nasıl bir şey hissedeceğimi merak ederdim. Şimdi biliyorum. Müziğimde, kalbine dokunan bir şeyler hisseden dinleyiciler için minnettarım” dedi. Simon’un turnesi 16 Mayıs’ta Kuzey Amerika’da Vancouver’da başlayacak ve 20 Haziran’da Nashville’de bitecek.

Aretha Franklin

Divaların biraz dinlenmeye ihtiyacı vardır... Divaların kraliçesi Aretha Franklin de son bir kayıt yayınlayarak ve bu yıl 2 Haziran’da Boston’da başlayacağı bir veda turnesiyle sevenlerine hoşçakal diyeceğini duyuranlardan.

‘Her güzel şeyin bir sonu var’


‘SON YAKLAŞTI’

Anita Baker: Bazı hayallerini ve rüyalarını gerçekleştirmek için veda turnesiyle sevenlerine hoşçakal diyecek olan Baker, bu ay başlayacak olan ve sadece bir ay sürecek bir tur gerçekleştirecek.

Neil Diamond: Bir süredir parkinson tedavisi gören Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu sağlığı el vermediği gerekçesiyle bu ay bir veda konseriyle dinleyenlerine hoşçakal diyecek.

Lynyrd Skynyrd: Amerikalı rock grubu Lynyrd Skynyrd, “Her güzel şeyin bir sonu var” diyerek sevenlerine veda ediyor. Grubun turnesi eylülde Amerika’da Georgia’da başlayacak.

Haberin Devamı

Slayer: Amerikalı thrash metal grubu Slayer yayınladığı bir videoyla veda turnesinin haberini şöyle paylaştı: “Son yaklaştı. Slayer, tek bir dünya turu ile vedasını yapacak.” Slayer’ın final konserlerinde Lamb of God, Anthrax, Behemoth ve Testament’ın aralarında olduğu ünlü rock ve metal grupları sahnede olacak.

‘Her güzel şeyin bir sonu var’