Gündem Her şey Mustafa’nın iyileşmesi için

Her şey Mustafa’nın iyileşmesi için

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doktorlar, 7 yaşında beynindeki kist ve lösemiyle mücadele eden Mustafa’nın ailesine hastaneye yakın bir yerde oturması gerektiğini söyledi. Ailenin maddi gücü yeterli olmayınca, yardımseverler bir evi bedelsiz olarak aileye verdi.

Her şey Mustafa’nın iyileşmesi için

Afyonkarahisar’ın Seydiler köyünde yaşayan Mehmet ve Necmiye Tekeş çiftinin çocuğu Mustafa(7), henüz 15 günlükken yüksek ateş ve vücudunda görülen morluklar nedeniyle doktora götürüldü. Hastanede teşhis konulamayan minik Mustafa’nın İngiltere’ye gönderilen kan örnekleri üzerinde yapılan incelemede, lösemi hastası olduğu belirlendi ve ilik nakli olması gerektiği söylendi.

Haberin Devamı

Hastalıklardan kurtulamadı

Bu süreçte 4 yaşına giren Tekeş’in doktorları, kemik iliği nakli yapılabilmesi için aileyi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirdi. Baba, anne ve ağabey İbrahim Tekeş’ten alınan kan örneklerinin ardından aile üyelerinin verici olamayacakları anlaşıldı. Yurt dışındaki bir ilik bankasından 30 yaşındaki kadın donörün tam uyumlu olduğu tespit edilen Mustafa’ya, Kasım 2015’te ilik nakli gerçekleştirildi. İlik naklinden 5.5 ay sonra taburcu olan Mustafa bu kez böbreklerinde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle hastaneye yatırıldı. 1 yıl tedavi görüp taburcu edilen Mustafa’nın beyninde kist oluşumu tespit edildi. Mustafa, bu hastalıkla mücadeleye devam ediyor.

Bedelsiz kiralandı

Haberin Devamı

Bu süreçte doktorlar, Mustafa’nın evde rahatsızlanması, ateşinin yükselmesi gibi durumlarda acilen hastaneye ulaştırılabilmesi için hastaneye en fazla 10 dakika uzaklıktaki bir evde yaşaması gerektiğini söyledi. Baba İbrahim Tekeş, işsiz olduğu için Antalya Yardımlaşma Platformu ile temasa geçti. Bunun üzerine yardımseverler tarafından hastanenin karşısında bir ev ücretsiz olarak eşyalarla birlikte aileye verildi.