Gündem‘Her yıl olduğu gibi yan yanayız’

‘Her yıl olduğu gibi yan yanayız’

09.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde binlerce kadın bu yıl 21’incisi düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü için Cihangir’de bir araya geldi.

‘Her yıl olduğu gibi yan yanayız’

 

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Yürüyüş öncesi saat 16.00’dan itibaren Taksim ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm yollar kapatıldı, TOMA’larla güvenlik önlemi alındı. Beyoğlu Kaymakamlığı İstiklal Caddesi’nde herhangi bir etkinliğe izin verilmeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda, İstanbul Valiliği, M2 metrosunun Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattının işletmeye kapatılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinden itibaren Cihangir’de toplanan kadınlar sık sık, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’, ‘Geceleri de, meydanları da, sokakları da terk etmiyoruz’, ‘Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz’, ‘Kadın, yaşam, özgürlük’ sloganları attı. Bazı kadınlar müzikler eşliğinde dans etti.

Kadınlar adına yapılan açıklamada “Her yıl olduğu gibi burada el ele, yan yana bir aradayız. Mücadelemizden, hayatlarımızdan, birbirimizden, feminist bir dünya kurma tahayyülümüzden vazgeçmiyoruz. Öfkeliyiz, yastayız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından kadınlar dağıldı.