Gündem HES mücadelecilerine tehdit iddiası

HES mücadelecilerine tehdit iddiası

15.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Kumluca ilçesinde HES’lerle mücadeleyle gündeme gelen Alakır Vadisi’nde yaklaşık 10 yıldır yaşayan Birhan-Tuğba Erkutlu çifti, evlerinin önünde silahla ateş edilmesi olayından sonra bu kez de HES şirketinin bekçisi tarafından ’Ayaklarını denk alsınlar. Yoksa bacaklarını kırarız’ diye tehdit edildikleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

HES mücadelecilerine tehdit iddiası

2 hafta önce evlerinin önünde silahla ateş edilmesiyle ilgili olarak üç gün sonra jandarmanın olay yerine gelip inceleme yaptığını ve ‘domuza sıkıyorlarmış’ diyerek gittiğini belirten Birhan Erkutlu, 11 Ağustos günü de yeni bir tehditle karşılaştığını öne sürdü. Erkutlu, saat 17.00 sıralarında Metamar/Dedegöl Enerji şirketine ait Kürce HES’in Şaban adlı bekçisinin komşuları Elif Arığ’ın yanına gidip “Aşağıdakilere söyle. Ayaklarını denk alsınlar. Yoksa bacaklarını kırarız onların” diyerek, Elif Arığ’ı, hem de kendilerini açıkça tehdit ettiği gerekçesiyle jandarmaya şikâyette bulundu. Savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Erkutlu,”Ancak bu son olay, geçen haftaki saldırı sonrası uygulanan hukuki girişimlerin hiçbir caydırıcılığı olmadığını apaçık belli etmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Karar 1 yıldır uygulanamıyor

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Alakır Nehri Danıştay tarafından tamamıyla 1’inci Derecede Doğal Sit Alanı ilan edilmesine rağmen, 1 yılı aşkın süredir bu kararı uygulamıyor.