Gündem Heybeliada’ya Aquapark!

Heybeliada’ya Aquapark!

14.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Heybeliada’da Darülaceze’ye ait Sadık Güzel Osman Plajı’nda 2001 yılından itibaren Cevahir Turizm tarafından “Green Beach” olarak hizmet veren plaj, bundan sonra aquapark olarak işletilecek.

Heybeliada’ya Aquapark

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul  - İnşaat çalışmalarında sona gelinen aquaparkın yapımı sırasında bazı adalılara göre ağaçlara zarar verildi. Ada sakinlerinin bazıları, aquaparktan yayılacak gürültü nedeniyle endişeli ama adadaki turizmi canlandıracağı için aquaparkın yapımını destekleyenler de bulunuyor. 

Haberin Devamı

‘Her şeye karşılar’ 

Aqupark’ın yapımıyla ada sakinlerinden çoğu kişiye iş imkânı sağlanacağını söyleyen Ahmet Dilmaç, kesilen ağaçların yerine daha çok ağacın dikildiğini söyledi. Projeyi destekleyen Dilmaç, gerekçesine ilişkin ise şunları dedi: 

“Ada’da kemikleşmiş bazı insanlar var, kalabalığa bile karşılar. Marketin açılmasına bile karşılar. Ayaklarına toz bile gelse karşılar. Hayatında bazı gerçekleri var. Dünya da ülkemizde ada artık eskisi gibi değil. Onlar esnaf gözüyle bakmıyor. İnsanlar, aquapaklar için nerelere gidiyor. Karşı çıkanlar Bodrum’da dünyanın paralarını veriyor. Ağaçlara zarar vermediler. Ben oranın eski halini de biliyorum. O kadar atıl bir yer olmuştu ki. On ağaç varsa şimdi daha çok ağaç dikildi. Adadan en az 50 kişi orada çalışıyor. İhtiyaç bu. Oraya gelen insanlar, alışveriş yapıyor, yemek yiyor. Buradaki insanlar da kazanıyor.” 

Haberin Devamı

‘Turizm canlanacak’ 

Aquapark’ın açılışının Heybeliada’da turizmi canlandıracağını söyleyen ada sakini bir vatandaş, “Adaya hem ihtiyaç hem de aykırı bir yapı oluştu. Orada yeşillik yoktu tam tersi yeşillendirme yaptılar. Bine yakın ağaç diktiler. O bölgeye yakın insanlar, gürültü olmasından endişe duyuyor. Ada turizmi açısından çok iyi olacak. Tarihe baktığınız da Eyfel Kulesi’ne de karşı çıkmışlar ama şu an görmek için binlerce insan gidiyor. Ada için çok iyi” dedi. 

Tesisin açılması ile çevrede gürültü kirliliği yaşanacağını söyleyen başka bir vatandaş ise “Ada’ya orası hiç yakışmadı. Çünkü Ada bir sit alanı. Çok abartıldı. Yazın o kadar çok gürültü olacak ki orada oturan halk hep kaçacak. Evlerini satacaklar. Doğal bir görüntüsü vardı. Şimdi ne hale geldi” diyerek, tepkisini dile getirdi. 

Ay sonu açılıyor

Sadık Güzel Osman Plajı’nda inşaatı süren aquapark, mayıs sonunda açılacak.