Gündem ‘Heyecanımız devam ediyor’

‘Heyecanımız devam ediyor’

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konserler bir bir iptal olurken, hem seyirci hem müzisyen açısından Türkiye’nin en geniş katılımlı müzik festivallerinden Zeytinli Rock Festivali kendi seyirci rekorunu kırdı.

‘Heyecanımız  devam ediyor’

Geçen hafta yapılan festivale 150 bin müziksever katıldı. Festivalin konuklarından biri de bu yıl 20. yılını kutlayan alternatif rock müziğinin öncü gruplarından mor ve ötesi’ydi. Festivalde bir araya geldiğimiz grup üyeleri Burak Güven ve Harun Tekin ile 20. yıllarını konuştuk.

Haberin Devamı

- Zeytinli Rock Festivali bu yıl kendi rekorunu kırdı...

Burak Güven: Zeytinli bir bakıma çok iyi, ama diğer taraftan da birkaç yıldır Zeytinli’den başka alternatif kalmadığı için düşündürücü. Zeytinli’nin varlığı önemli. Hem de sırf Türkçe müzik yapan gruplarla 5 güne yayılan bir festivalde bu kadar çok katılım olması çok iyi. Biz “Türkçe rock olur mu?” diye konferansların düzenlendiği bir devrin çocuklarıyız.

Harun Tekin: Evet, öyle bir şey vardı.

B. G.: İlk yola çıktığımızdaydı... Şimdiyse insanların festivallerine sahip çıkmasını bekliyordum zaten. Festivallerine, ülkelerine ve geleceklerine de aynı şekilde sahip çıkmalarını temenni ediyorum.

- Geçenlerde Orhan Veli dizelerinin olduğu bir şarkı yayınladınız ‘Anlatamıyorum’ adıyla. 20. yılınız için çıkan şarkıda o dizelerin yer almasının özel bir nedeni var mı?

Haberin Devamı

H.T.: ‘Anlatamıyorum’ Orhan Veli’nin dizeleriyle birleşen bir mor ve ötesi şarkısı. Aslında bana o kadar çok şey hissettiriyor ki şimdi biz Burak’la bu konuyu konuşmaya çalışsak, saatlerce hiçbir şey anlatamayabiliriz.

- 20. yıl için başka ne planlarınız var?

H.T.: Önce ‘Dünya Yalan Söylüyor’ albümümüzü plak olarak yayınlamayı istiyoruz. Plak, Rainbow45 Records
ve Rakun Müzik işbirliğiyle önümüzdeki günlerde çıkacak.

Yeni şarkı geliyor

- ‘Dünya Yalan Söylüyor’ 4. albümünüz. Neden ilk albümü seçmediniz?

H.T.: Çünkü bu albümle ilgili bir talep hep vardı. Biz de onunla başlayalım istedik. Zaten zaman içinde diğerleri de gelecek. Bir de esas büyük projemiz var: Bütün albümlerimizi çıkarmak.

- Nasıl olacak o?

H.T.: 20 yıla yayılan bütün müziğimizi DMC ve Rakun işbirliği içerisinde CD’ler, boxsetler halinde yayınlanma hazırlığımız var. Bunlar da bizim 20 yıllık bütün müzikal yolculuğumuzu barındıran ve aslında hem kendimize hem dinleyicimize verdiğimiz hediyeler olacak... Onlar da sonbaharda dinleyiciyle buluşacak. Bir de yeni bir şarkı ve yeni bir klibimiz de yine bu yıl bitmeden çıkmış olacak.

- Konser de olacak mı bu çerçevede?

H.T.: Evet var, dinleyicilerimiz
hepsini mor ve ötesi’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilir.

Haberin Devamı

- 20 yıl önceki ilk kurulan grup ve şimdinin mor ve ötesi arasında ne gibi farklar var? O heyecan hâlâ aynı mı?

B.G.: Çok değişti tabii grubumuz. Bazı şeyler hâlâ aynı duruyor ama bazı konulardaki heyecanımız da sönüyor. Ancak başka heyecanlar gelip eskilerin üstüne de ekleniyor. Hâlâ yeni
şeylerin çıkması, birbirimizden sıkılmamamız, üretme heyecanımızın
devam etmesi bizim için önemli.

‘Dijital medyada tarih öncesini yaşıyoruz’

- 20 yılda müzik dünyasında çok şey değişti. Siz de grupla birlikte buna şahit oldunuz. Piyasanın bugünkü durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

H.T.: Şu anda çok şey var bu konuyla ilgili konuşacak. Şu anda bir şey paylaşmanın çok kolay olduğu bir dönem. Ama paylaştığın şeyin de geniş kitlelere ulaşması çok zor... Mesela, bizim ilk başladığımız zamanlarda, bir şeyleri insanlarla paylaşmak daha zordu ama onu başardığın anda yaptığın işin yayılması daha kolaydı. Şu anda herkes evinden çok da kaliteli ve güzel şekilde müzik yapıyor ve bunu internete hızlıca koyabiliyor. Bütün dünya için geçerli bu. Bir de dijital müzikte daha çok tartışılacak şey var. Gelir paylaşımları vs. gibi... Biz şimdi bu işin çok başındayız.
Yani internetin, sosyal medyanın, dijital medyada müzik paylaşımının daha ‘tarih öncesi’ni yaşıyoruz.