Gündem HGS bakiye sorgulama ile bakiye bilgisi öğrenme

HGS bakiye sorgulama ile bakiye bilgisi öğrenme

16.04.2015 - 17:25 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama işlemi ile bakiye durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işleminin tüm detaylarını ve HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama ile bakiye bilgisi öğrenme

Bu yazıda sizlere vereceğimiz bilgiler HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemlerine açıklık getirecek olup bu sorgulama işlemlerini kolay ve basit bir şekilde gerçekleştirmenizi amaçlıyoruz. Öncelikle HGS uygulamasından bahsetmek istiyorum. HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi adından da anlaşılacağı üzere bir hızlı geçiş sistemidir. Karayolları üzerinden uygulanan HGS uygulaması köprü ve yollar üzerinde ki trafik akışını hızlandırarak bazı zamanlar saatlerce olan trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemeyi amaçlamıştır. Böylece herhangi bir bekleme olmaksızın trafiklerdeki geçiş yeterli hıza ulaşacaktır. HGS için oluşturulan gişeler kullanılarak siz de bu konuda yardımcı olabilirsiniz. HGS cihazları, gişelerden geçilmesi sırasında HGS hesabınızda bulunan bakiyeden otomatik olarak çekim yaparak herhangi bir duraklama yapmanıza gerek kalmaksızın geçiş yapma imkanı sağlar. HGS uygulaması ile yoğunlaşan ve kilitlenen trafiğe bir nebze de olsa çözüm olmuştur. Şimdi birazda HGS kullanımı konusundan bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS için oluşturulmuş gişelerden geçiş yapabilmek için bir çeşit HGS geçiş cihazına sahip olmanız gerekmektedir. Bunun içinde PTT veya anlaşmalı banka ve benzinliklere başvurarak HGS geçiş cihazınızı elde edebilirsiniz. Bu cihaz içerisine yapacağınız yüklemeler ile geçiş işleminizi yapabilirsiniz. Hesap bakiye durumuna önem göstermenizi tavsiye ederiz.

HGS geçiş ihlali ise sizlere bahsedeceğimiz 2 durumda karşınıza çıkmaktadır. HGS geçiş ihlali ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri için yazının bu kısmını lütfen dikkatle okuyunuz. HGS geçiş ihlali sorgulama internet üzerinden ve PTT resmi sitesi üzerinden yapılmaktadır. HGS geçiş ihlalini gerektiren durumlar ise, HGS aboneliğiniz olmadan gişelerden geçiş yapmanız durumunda veya HGS aboneliğiniz olduğu fakat içerisinde yeterli miktarda olan ücretin bulunmadığı durumlarda geçiş ihlali yapmış sayılıyorsunuz. Bu sorgulama işlemini www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz. Açılacak olan sitenin üst kısmında yer alan “Geçiş İhlali Sorgulama” butonuna bastıktan sonra minik bir ekran açılacaktır. Bu ekran üzerinde sizden araç plaka numarası sorulmaktadır. Plaka numaranızı girip, güvenlik kodunu da doldurup “Sorgula” butonuna basarak HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi PTT resmi sitesi üzerinden başarıyla gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.

Haberin Devamı

Bahsedeceğimiz diğer bir sorgulama işlemi de HGS bakiye sorgulama işlemidir. Bu işlem için yine aynı site üzerinden “Müşteri Hizmetleri Giriş” butonuna basmanız gerekmektedir. Fakat bu sorgulama işlemi için sisteme üyelik kaydınızın bulunması gerekmektedir. Üyelik kaydınız bulunmakta ise e-posta ve şifre bilgilerinizle giriş yaparak bakiye sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Fakat üye değilseniz ilk olarak “Üye Olun” butonuna basarak sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Daha sonra üyelik girişi yaparak sisteme bağlanabilir ve yine bu sistem üzerinden HGS bakiye sorgulama işleminizi PTT resmi sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Eksik bakiye durumunu yada herhangi bir HGS abonelik durumunu bu sistem üzerinden öğrenebilir ve önlemini alarak HGS geçiş ihlali gibi durumlarla karşı karşıya kalmazsınız.

Yazarlar